Barselona prejaka, novi poraz Zvezde u Evroligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona prejaka, novi poraz Zvezde u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Barselone 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) u utakmici 4. kola Evrolige.

Zvezda je u bučnom ambijentu hale "Aleksandar Nikolić" propustila priliku da nanese prvi poraz skupocenom timu Svetislava Pešića u Evroligi, posebno jer je vodila 13 razlike sredinom druge četvrtine nakon serije 17:5 (33:20).

Međutim, baš od tada krenuo je pad u igri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izabranika Andrije Gavrilovića, koji je večeras vodio ekipu posle odlaska Milana Tomića, jer su gosti na krilima Nikole Mirotića za samo dva i po minuta otišli na odmor za prihvatljivih - 3 (36:33).

U nastavku Katalonci su prelomili meč boljom igrom u drugom delu treće deonice, Mirotiću su se pridružili Beron Dejvis i Kajl Kurik, pa je u poslednju deonicu jedan od favorita za trofej šampiona Evrope ušao osam poena prednosti i olako je zadržao do kraja.

Najefikasniji na utakmici bio je Mirotić sa 21 poenom, pratili su ga Kurik sa 15 i Dejvis sa 14, dok je kod Zvezde jedini dvocifren bio Džejms Gist sa 10.

Meč će biti upamćen po povratku centra Crvene zvezde Ognjena Kuzmića, prvom na terenu od saobraćajne nezgode, i ovacijama navijača Mirotiću zbog pomoći Srbima u podizanju domova.

Crveno-beli sa skorom 1-3 u narednom kolu Evrolige gostuju Anadolu Efesu u Istanbulu 29. oktobra.

Mirotiću ovacije Zvezdinih navijača: Hvala za pomoć

Najbolji košarkaš Barselone Nikola Mirotić dobio je ovacije navijača Crvene zvezde, uz istaknut transparent "Nikola Mirotić - znamo i hvala za pomoć Srbima širom srpskih zemalja".

Mirotić je u hali "Aleksandar Nikolić" više puta pozdravljen aplauzima sa tribina i skandiranjem njegovog imena, kao i pesmom "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Španski reprezentativac, rođen u Podgorici, više puta istakao se humanim gestovima u pomoći Srbima u izgradnji kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.