Pavkov za 29. titulu Zvezde, Partizan u finišu do pobede, Voši bod u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2019, 05:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavkov za 29. titulu Zvezde, Partizan u finišu do pobede, Voši bod u Nišu

Fudbaleri Zvezde savladali su Mladost iz Lučana i dva kola pre kraja obezbedili novu titulu šampiona Srbije. Partizan je nakon preokreta u finišu susreta stigao do pobede nad Napretkom - 2:1. Čukarički savladao Proleter sa 3:0. Bez golova na meču Radničkog i Vojvodine.

Crvena zvezda je stigla do 29. titule šampiona. Zvezda je napadala, a u prvom poluvremenu Mladost je bila ta koja je mogla u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navrata do vođstva, ali su njeni igrači propustili par stopostotnih šansi. U nastvku Zvezda je bila ta koja je dominira, promašila penal, ostala sa igračem manje, ipak, golom Pavkova stigla do pobede i titule.

Zvezda je krenula na pobedu. Ređale su se prilike pred golom Rosića, ali napadači crveno-belih nisu uspevali da nađu put lopti do mreže. Mladost je uglavnom pretila iz kontranapada, ali je odbrana uspela da osujeti prodore gostiju.

Nastavili su crveno-beli sa pritiscima na gol Mladosti, nekoliko izglednih prilika, ipak odbrana gostiju je odlično funkcionisala. Svoje šanse propustili su pre svih Joveljić, a potom Ben i Marin.

U 22. minutu najbolja prilika na meču i to za Mladost, Bojović je odlično uposlio Bojića po sredini kaznenog prostora, ovaj se našao sam ispred Borjana, ali je bio neprecizan i lopta odlazi kraj leve stative. Minut kasnije posle brze kontre Bojović je izleteo pred gol Zvezde, ali je i njegov pokušaj osujećen. Period igre u kome je Mladost ozbiljno zapretila zaključio je Radivojević, koji se posle kontre našao u dobroj prilici, ali nije uspeo da savlada Borjana.

Velika gužva u kaznenom prostoru gostiju u 31. minutu, ipak, golman Rosić je izašao kao pobednik.

Mladost je odgovorila brzom kontrom sam u petercu ispred Borjana bio je Bojić, šutirao, ali je golman Zvezde uspeo da odbije loptu u korner. U nastavku akcije sam je na petercu bio Radivojević, ali je loše zahvatio loptu pa je i ova šansa propala.

Zvezda je nastavila da drži loptu u svom posedu, pritiska gol protivnika, ali nije uspela da probije bedem ispred gola gostiju, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu koji je važio na početku susreta.

Crveno-beli su krenuli još agresivnije u nastavku. Mladost se uglavnom branila, i retko prelazila polovinu terena. Veliku priliki propustio je Vukanović 52. minuti, posle gužve u kaznenom prostoru, njegov udarac je bio neprecizan pa je propala i ova šansa.

Crveno-beli su propustili veliku šansu u 62. minutu. Marin je uputio sjajan centaršut sa desne strane, najviši u kaznenom prostoru bio je Rodić i glavom uputio udarac, koji golman Rosić uspeva da odbrani.

Najbolju šansu da povede Zvezda je prpustila u 67. minutu. Nakon što je Pavkov oboren u kaznenom prostoru, golman Rosić je odbranio udarac Bena sa bele tačke. Minut kasnije crveno-beli su ostali sa igračem manje. Gobeljić je zbog simuliranja zaradio drugi žuti karton i sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Iako sa igračem manje crveno-beli su nastavili da napadju, a svoju šansu prpustio je Pavkov u 76. minutu, tačnije njegov udarac glavom odbranio je golman Rosić. Četiri minuta kasnije Ben nije uspeo da pogodi mrežu sa nekoliko metara.

Možda i najlepša akcija crveno-belih krunisana je pogotkom u 83. minutu. Jovančić je sa leve krenuo ka suprotnoj strani, uočio je Gajića, koji se ubacivao u kazneni prostor po desnoj strani, usledio je sjajan pas. Gajić vraća loptu ka Pavkovu koji preciznim udarce uspeva da savlada Rosića i donese svom timu prednost.

Do kraja susreta crveno-beli su umirili tempo i mirno priveli meč kraju.

Istovremeno, Partizan je u trećem minute nadoknade vremena trijumfovao protiv Napretka 2:1 posle preokreta. Strelac je bio Aleksandar Šćekić, pošto je sudija Bojan Nikolić procenio da je lopta koju je uputio glavom prešla gol liniju.

Napredak je poveo u 20. minutu golom Andreja Ilića, a izjednačio je Danilo Pantić u 63.

Meč u Humskoj na početku bio je kratko prekinut zbog uvreda sa tribina predsedniku Srbije Aleksandru Vučića, a kao i na ranijim utakmicama čula su se skandiranja "Uprava napolje".

Rezultati i strelci 5. kola plej-ofa: Crvena zvezda - Mladost 1:0 (Pavkov 83), Partizan - Napredak 2:1 (Pantić 63, Šćekić 90+7 - Ilić 20), Radnički - Vojvodina 0:0, Čukarički - Proleter 3:0 (Mudrinski 6, 36, Šapić 79).

Tabela: Crvena zvezda 54, Radnički 46, Čukarički 37, Partizan 36, Mladost 32, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 21.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.