Izvor: RTS, 16.Feb.2022, 20:36

Zvezda promašila sve u regularnom toku susreta, na kraju prošla posle penala

Crvena zvezda je nakon penal serije savladala Radnički sa 3:2, u regularnom toku bilo je 0:0. Crveno-beli su tako obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.
Zvezda je igrala, opsedala gol protivnika stvarala šanse šutirala, ali golman Dujmović je uspeo sve da odbrani u regularnom delu susreta. S druge strane Radnički je došao da se brani i odbranio se, tako je izborio penale. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Posle penal serije bolja je bila Zvezda. Borjan je bio junak, odbranio je četiri penala, s druge strane njegovi saigrači nisu bili precizni, ipak na kraju Kanga je uspeo u šestoj seriji da stavi tačku na ovaj meč.

Crvena zvezda je zapretila od samog starta utakmice, veću prvom minutu u šansi je bio Ohi, ali je na golu neprelazan bio Filip Dujmović. Crveno-beli su nastavili da stvaraju šanse. Konstantno se igralo pred golom gostiju, ali je izostala realizacija.
Gol je "visio" u vazduhu, ali tako nije mislio golman Radničkog iz Niša. Nastavio je da skuplja sve lopte koje su išle ka njegovo mreži. Svoje šanse pored Ohija, redom su propuštali Ben, Ivanić, Srnić, Pankov...
Najveću priliku da povede Zvezda je imala u 32. minutu. Ben se odlično izborio za poziciju u kaznenom prostoru, sa leđa ga je povukao Mlađović i sudija je pokazao na belu tačku. Međutim, udarac Kange odbranio je Filip Dujmović.
Nastavila je Zvezda da stvara šanse, još nekoliko stopostotnih prilika, ali je sjajni golman Dujmović izašao kao pobednik.
Ista slika i u nastavku, nastavila je Zvezda da igra pred golom Radničkog. Umesto Ohija i Bena ušli su Katai i Pavkov, čime je pojačan pritisak na odbranu gostiju.
Radnički je čekao svoju šansu iz kontranapada i dočekao je u 62. minutu. Posle brz kontre Jovanović se našao pred golom crveno-belih, ali su ga Dragović i Borjan sprečili da postigne pogodak.
Falko je takođe uneo dodatnu svežinu u igri crveno-belih, ali ni on nije uspeo da se upiše u listu strelaca.
U 74. miutu Zvezda je propustila još jednu priliku. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca izveo je Katai. Gađao je levi ugao, golman Dujmović je zakačio loptu, ona se potom odbija od stative, tako je propala i ova prilika.

Opsada gola Radničkog je nastavljena, ali Zvezda nije uspela da realizuje svoje šanse.
Zvezda je imala ukupno 19 šuteva u okvir gola i tri van, s druge strane Radnički je ima o samo jedan pokušaj.
Na kraju penali su odlučili četvrtfinalistu kupa. Prvi pokušaj Radničkog, Borjan je odbranio. Prednost Zvezdi doneo je Katai. Ponovo je Borjan uspeo da zaustavi udarac. Potom je i Zvezda promašila, tačnije Rodić je pogodio stativu.
Iz trećeg pokušaja Radnički je pogodio, strelac je bio Arsić. Zatim je za crveno-bele siguran bio Ivanić. Ponovo je sjajan na golu Borjan, brani i pokušaj Živojinovića.
Priliku da stavi tačku na ovu seriju propustio je Pankov, Tačnije golman Dujmović je odbranio njegov pokušaj.
Izjednačenje Radničkom doneo je Štulić u petoj seriji. Priliku da okonča penal seriju propustio je i Pavkov, njegov pokušaj odbio se od prečku u polje. Potom Borjan brani i udarac Mitrovića.
Na kraju Kanga je ispravio svoju grešku iz regularnog dela susreta, kada je Dujmović odbranio njegov pokušaj, ovog puta igrač Zvezde je bio siguran i doneo je crveno-belima plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stanković: Idemo težim putem, pokazali smo karakter

Izvor: RTS, 17.Feb.2022, 00:33

Crvena zvezda je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Radnički iz Niša i plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije. Trener crveno-belih Dejan Stanković istakao je da ekipa odigrala dobro, stvorila mnogo šansi, propustila ih, ali je pokazala karakter i težim putem stigla do pobede. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.