Zvezda proitiv Engleza – čudesna igra sudbine

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda proitiv Engleza – čudesna igra sudbine

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 sat dočekuju ekipu Totenhema u četvrtom kolu Lige šampiona. Crveno-beli će pokušati da se revanširaju "pevcima", koji su ubedljivo slavili u Londonu, rezultatom 5:0.
Osim toga što se ne nalazi u dobroj formi, ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maurisija Poketina verovatno će biti oslabljena u Beogradu jer su pod znakom pitanja Hari Kejn, Erik Lamela i Jan Fertongen.

Međutim, ono što čega bi mogli da se pribojavaju u Totenhemu, osim očekivane podrške najvatrenijih Zvezdinih pristalica, jeste sudbina koja je ovog puta na strani srpskog kluba.
Zanimljivo je da će Totenhem gostovati na isti dan kao i Liverpul prošle godine, u utakmici koja je ostala zapamćena po tome što je Milan Pavkov srušio engleskog giganta. I ne samo da će termin meča biti identičan, već je i situacija koja prethodi utakmici gotovo ista.
Srpski šampion je na "Enfildu" primio četiri gola, da bi posle tog gostovanja u Ligi šampiona usledilo vanredno kolo domaćeg prvenstva. Protivnik je bila Bačka koju je Zvezda savladala rezultatom 3:1, uz golove Marka Gobeljića i Veljka Simića.
Sada, nakon kanonade u Londonu, Bačku je "odmenio" još jedan klub iz tog dela Srbije, u pitanju je TSC, koji je takođe ispraćen rezultatom 3:1. Simić je još jednom bio strelac, dok je nakon centaršuta Gobeljića Grabež zatresao sopstvenu mrežu.
Ni tu nije kraj – neverovatna poklapanja se nastavljaju jer je pred dolazak Liverpula prošle godine, kao i sada, Zvezda igrala sa novosadskim Proletereom. U oba navrata crveno-beli su slavili rezultatom 2:0.
Ne treba spomenuti da su oba protivnika, u datom trenutku, bila ili su i dalje vicešampioni Evrope.
Ako sudbina ponovo "umeša prste", navijači srpskog kluba imaju čemu da se nadaju – možda Totenhem prođe slično kao Liverpul.
Duel srpske i engleske ekipe na programu je u subotu od 21 sat, na stadionu "Rajko Mitić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.