Zvezda poražena od Kajrata u Beogradu

Izvor: Politika, 02.Jul.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda poražena od Kajrata u Beogradu

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su danas u Beogradu od kazahstanskog Kajrata sa 0:2 u prvoj utakmici prvog kola kvlafikacija za Ligu Evropa.Strelci za Kajrat bili su Žerard Gou u 45. minutu i Jermek Kuantajev u 64.

Utakmica na stadionu Rajko Mitić, pred više od 25.000 gledalaca, počela je loše po crveno-bele, pošto je defanzivac Savo Pavićević kao poslednji igrač odbrane u drugom minutu dobio direktan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << crveni karton zbog faula nad Gouom.

Kajrat je u prvom poluvremenu iskoristio igrača više, a prvu priliku imao je u osmom minutu. Gou je dobio dobru loptu na levom boku odakle je utrčao u kazneni prostor i šutirao, ali je golman Predrag Rajković dobrim postavljanjem odbranio njegov udarac.

Crvena zvezda je uspostavila ravnotežu sredinom poluvremena, ali je Kajrat ipak u samoj završnici prvog dela igre stigao do prednosti.

Kapiten Baujrzhan Iskamkhan je poslao jednu dubinsku loptu ka Isaelu da Silvi, za kog se ispostavilo da je bio u ofsajdu, ali pomoćni arbitar nije signalizirao da se napadač kazahstanske ekipe nalazi u nedozvoljenoj poziciji, te je on glavom vratio u peterac, a tamo je Gou atraktivno, „makazicama”, poslao u mrežu Rajkovića.

Zvezda je ofanzivnivnije počela drugo poluvremne, ali nije uspela da stvori pravu šansu.

Ipak, kako je vreme odmicalo gosti su preuzimali inicijativu. U 64. minutu, posle dobre akcije. ta incijativa dovela je do novog gola u mreži Rajkovića, a strelac je bio Jermek Kuntajev.

Zvezda je najbolju priliku propustila u 69. minutu, kada je Džošua Parker posle dobrog dodavanja Aleksandra Kataija kroz odbranu Kajrata ostao sam ispred golmana Valdimira Plotnikova, ali nije uspeo da ga savlada.

Kajrat je do finiša utakmice imao još nekoliko dobrih prilika, a najbolju su propustili u 76. minutu, kada je Rajković u situaciji jedan na jedan zaustavio udarac Barbose Isaela da Silve.

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Kajrata i Crvene zvezde igraće se sledećeg četvrtka u Almatiju od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda poražena od Kajrata u Beogradu

Izvor: Akter, 02.Jul.2015

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su danas u Beogradu od kazahstanskog Kajrata sa 0:2 u prvoj utakmici prvog kola kvlafikacija za Ligu Evropa.Strelci za Kajrat bili su Žerard Gou u 45. minutu i Jermek Kuantajev u 64..Utakmica na stadionu Rajko Mitić, pred više od 25.000 gledalaca, počela je loše...

Nastavak na Akter...

Izgovor nije, ali ofsajd jeste

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 13:27

. Bilo je loše, bilo je baš loše na stadionu "Rajko Mitić" na utakmici između Crvene zvezde i kazahstanskog Kairata. Deplasirano je, u takvom slučaju, spominjati atbitre i njihove odluke. Međutim, činjenica je da je ekipa Vladimira Vajsa, kome su se baš osladila gostovanja u Beogradu (bio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.