Zvezda ove sezone igra rekordan broj evropskih utakmica

Izvor: RTS, 22.Sep.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ove sezone igra rekordan broj evropskih utakmica

Fudbalski klub Crvena zvezda će u aktuelnoj sezoni igrati najmanje 14 evropskih utakmica, što je najviše od njegovog osnivanja.
Crveno-beli su se posle 10 godina plasirali u grupnu fazu Lige Evropa, ali nikada u svojoj istoriji nisu moralo ranije da počne sa učešćem u kvalifikacijama.

Sezone sa najviše evropskih utakmica do sada bile su 1978/79 i sezona 1991/92.
U sezoni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1991/92, crveno-beli su 12 puta izašli na megdan evropskim klubovima. Od toga, odigrali su četiri utakmice u eliminacionoj fazi , šest utakmica u grupnoj fazi, utakmicu Superkupa Evrope protiv Mančester junajteda, kao i utakmicu Interkontinentalnog Kupa protiv ekipe Kolo-Kolo.
U sezoni kada je stigla do samog finala Kupa Uefa, Crvena zvezda je takođe odigrala 12 utakmica. Na tom putu, Crvena zvezda je po dva puta odmerila snage sa Dinamom iz Berlina, Sportingom iz Hihona, Arsenalom, Vest Bromvič Albionom, Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Zvezdin rekord " minimun 14 mečeva u Evropi

Izvor: B92, 22.Sep.2017

Fudbalski klub Crvena zvezda će u aktuelnoj sezoni igrati najmanje 14 evropskih utakmica, što je najviše od njegovog osnivanja...Crveno-beli su se posle 10 godina plasirali u grupnu fazu Lige Evropa, ali nikada u svojoj istoriji nisu moralo ranije da počne s učešćem u kvalifikacijama...Sezone...

Nastavak na B92...

Zvezdina granitna odbrana: Lider Superlige ove sezone bez primljenog gola na 12 od 18 utakmica

Izvor: BKTV News, 23.Sep.2017, 00:51

Crvena zvezda igra odlično ove sezone, lider je Superlige i obezbedila je plasman u Ligu Evrope, postiže 2,5 gola po meču. Međutim, za razliku od ranijih sezona, Zvezda ove ima granitnu odbranu, na 12 od 18 mečeva nije primila gol...Iako još u nijednom susretu u šampionatu Srbije nije izvela istu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.