Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 17:59

Zvezda odustala od Edere, traži se neko sa Kataijevom magijom

Tako bar trenutno stoje stvari

Ekspedicija Crvene zvezde je doputovala u turski Belek na završni deo priprema za drugi deo sezone, misterija oko angažovanja fudbalera ofanzivnih karakteristika ostala je u Beogradu. Brojni italijanski mediji i novinari specijalizovani za transfer pijacu danima su najavljivali siguran transfer krila Torina Simona Edere u Beograd. Čak i nagovestili da je posao sklopljen, i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bivši miljenik Siniše Mihajlovića stići u Crvenu zvezdu na pozajmicu od 18 meseci, uz opciju kupovine.

Međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta dolazak drugog Italijana u redove Crvene zvezde nije tako izvestan. Čak se može reći da je srpski šampion odustao od dovođenja nekadašnjeg mladog reprezentativca Italije. I to iz dva razloga. Važniji glasi: ostanak El Fardu Bena i potencijalni dolazak Simone Edere proširio bi i onako prisutnu gužvu na krilnim pozicijama, kao i društvo inostranih fudbalera sa spiska Dejana Stankovića. Takođe, na Marakani uopšte nisu sigurni da bi im Edera doneo preko potreban kvalitet, i bio spreman da pravi razliku na međunarodnoj i inostranoj sceni.

Posebno, što je iza levonogog Italijana vrlo težak period. Nije igrao u kontinuitetu, ove sezone je skupio samo 58 minuta na zvaničnim mečevima, pa bi mu bio potreban određeni grejs period. A Crvenoj zvezdi je potreban igrač koji će odmah predstavljati kapitalno pojačanje, neko ko ima magiju u nogama nalik Aleksandru Kataiju. Posebno, što će kreativac iz Srbobrana biti odsutan tokom uvodnog dela prolećne polusezone.

Prelazni rok je varljiva kategorija, i ono što je na snazi danas može da se promeni u narednih 24 sata. Ali deluje da će Crvena zvezda reagovati na tržištu samo ako pronađe ofanzivnog igrača sa jačom statistikom i boljom bližom prošlošću od Edere. Takav je Felipo Falko, najbolji fudbaler drugoligaša Lećea.

Reč je o momku koji ima slične karakteristike kao Aleksandar Katai, jednako je upotrebljiv na sve tri pozicije iz špica. Može da igra i drugog napadača. Ali pitanje je da li Crvena zvezda moće finansijski da isparira drugim klubovima zainteresovanim za člana Lećea, rođenog 1992. godine. On ima izlaznu klauzulu od 1,5 miliona evra, i Leće nije spreman na bilo kakve kompromise. Iz tog kluba su već poručili da zainteresovani timovi jedino mogu da uplate kompletno obeštećenje u dve jednake rate.

Prilično veliki zalogaj za Crvenu zvezdu u trenucima kada su izlazni transferi u magli, a finansijska situacija nije baš najbolja. Takođe, Falko u Lećeu godišnje zarađuje 800.000 evra, što je daleko više od najplaćenijih igrača Crvene zvezde.

Za Falka je najveće interesovanje, pored Crvene zvezde, pokazao Sasuolo. Jasno je ko je u toj trci favorit, ali Sasuolo Falku nudi status rezerve Dominika Bernanrdija... Pominje se i Parma, a italijanski mediji ističu da se Falku žuri sa transferom i da nema nameru da se još dugo zadržava u Lećeu, svestan da je prevazišao drugoligašku sredinu.

Crvena zvezda je imala vrlo optimističan pokušaj sa Sinkernagelom iz Bodo Glinta, koji je kao slobodan igrač odabrao Votford. Nije upalilo ni sa Kolumbijcem iz Amijena Mendozom... Na prvi pogled deluje i da je Falko nedostupan, ali na Marakani znaju da nemaju pravo na grešku kada su u pitanju stranci. I zato su spremni da sačekaju...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.