Zvezda nestala u Pirinejima za novi poraz u EK

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda "nestala" u Pirinejima za novi poraz u EK

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Andore na gostovanju rezultatom 91:80 u meču 8. kola Evrokupa.

Uskoro opširnije...

Posle prvih deset minuta igre u Andori domaćin je imao pet poena prednosti (25:20). U redovima tima sa Pirineja dominirao je Šejn Vitington sa osam poena, dok je bivši igrač Crvene zvezde Dilan Enis ubacio pet poena. Igralo se u egalu do 11:11, a onda je prvo trojku za domaćina postigao Vitali. Crveno beli su uspeli da preokrenu na 15:14, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << preko Fajea i Cirbesa, ali to je bilo i njihovo poslednje vođstvo u prvom periodu. Usledilo je nekoliko grešaka, što u napadu, što u odbrani, pa je Andora dolazila do lakih poena. Ekipa iz ACB lige je imala +6, što je bilo najviše (23:17) u prvoj deonici.

Prema prikazanoj igri u prvom poluvremenu nije se očekivalo da Zvezda bude u vođstvu na velikom odmoru, ali se to dogodilo. U poslednjem napadu trojku za +1 Beograđana postigao je Stratos Perperoglu, što je bilo prvo vođstvo ekipe Milana Tomića posle dugo vremena.

Zvezda je deonicu dobila sa 27:21, pošto je odigrala nešto bolju odbranu uz precizniju igru u napadu. Igrači kluba sa Malog Kalemegdana su podelili učinak podjednako, pa nije bilo dvocifrenih, dok je u drugom delu igre najbolji u redovima Andore bio Endrju Albisi, koji je do poluvremena došao do 15 poena, uz indeks 19.

Iako je Crvena zvezda čuvala minimalnu prednost na startu treće četvrtine, Andora je ponovo preuzela vođstvo (58:57) trojkom Džona Šurne. Kao i u ranijim mečevima, Zvezda je odigrala slabu treću četvrtinu, koju je ekipa sa Pirineja dobila sa 25:15. Andora je pred poslednju deonicu ostvarila prednost 71:62, uz odličnu igru Davida Jelineka, koji je stigao do svog 14. poena.

Crvena zvezda je bolje otvorila četvrtu četvrtinu, poentirali su dva puta Bili Beron, pa Džo Reglend i Perperoglu, pa se prednost Andore brzo istopila (73:70). Ipak, Jelinek i Vitali su ponovo pogađali za Andoru, pa je domaćin pobegao na +8 (78:70).

Izabranici trenera Milana Tomića u Andoru su došli posle dva uzastopna poraza u Evrokupu, od Ulma u gostima i Monaka u Pioniru. Zvezda je tako otežala sebi plasman u Top16 fazu, pošto ima četiri pobede i tri poraza na drugom mestu u grupi, koliko ima i Andora, uz lošiju koš-razliku. Andora je u poslednja dva kola Evrokupa savladala Galatasaraj i Brešu, dok je za vikend u ACB ligi izgubila od Unikahe (95:84).

Crvena zvezda je u ABA ligi nastavila sa maksimalnim učinkom, pa je u subotu pregazila Mornar sa 104:71, za 8. pobedu u regionalnom takmičenju.

U prvom meču dva tima u Beogradu slavila je Crvena zvezda sa 85:79.

Statistiku meča pogledajte OVDE.

Crvena zvezda če protiv Andore imati i podršku nekoliko desetina navijača, koji su čarterom doputovali iz Beograda. @EuroCup@sportklub Direktan prenos - Sport klub 3, 20 časova. pic.twitter.com/4LfU5X8hhY

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se dešava sa Zvezdom u Evrokupu? Novi poraz...

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2018

Zvezda sve slabije igra u Evrokupu. Posle serije pobeda, sada je aktuelna serija poraza...Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treći uzastopni poraz u Evrokupu i nastavili da tonu na tabeli Grupe A. Večeras su kao gosti poraženi od Andore u Španiji, rezultatom 91:80...Prva četvrtina bila je rezultatski...

Nastavak na Sportske.net...

Lazić: Prvo Partizan, a onda Breša

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 08:34

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić rekao je posle poraza od Andore 91:80 u meču osmog kola Evrokupa da još ništa nije izgubljeno za crveno-bele...Tim Milana Tomića je pretrpeo četvrti poraz u evropskom takmičenju i nalazi se na trećem mestu na tabeli..."Nije bilo dobro, zabeležili smo treći...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.