Zvezda ne zna za poraz, briljirali Dženkins i Beron, ali Gist je presudio Olimpijakosu!

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ne zna za poraz, briljirali Dženkins i Beron, ali Gist je presudio Olimpijakosu!

Zanimljiv i do kraja rezultatski neizvestan dvoboj vodile su večeras ekipe Olimpijakosa i Crvene zvezde u Pireju.

U poslednjoj pripremnoj utakmici na turneji u Grčkoj, Crvena zvezda je večeras još jednom savladala Olimpijakos, ovoga puta sa 73:71.

Podsetimo, prethodno je Zvezda na ovoj turneji savladala Olimpijakos i Peristeri i tako na najbolji način najavila početak nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sezone.

Tokom prve četvrtine Olimpijakos je uglavnom imao blagu prednost, a Zvezda je odličnom serijom na kraju ove i početkom druge četvrtine, poenima Čovića i Odža od 19:15 u korist domaćina, stigla do vođstva od 22:19.

Olimpijakos je uzvratio serijom 8:0 za 27:22 u korist domaćih i dugo se Zvezda mučila u napadu tokom druge četvrtine. Ipak, u finišu poluvremena uspela je da smanji razliku koja je išla i do devet poena za Olimpijakos i na poluvreme se otišlo rezultatom 35:30 za tim Dejvida Blata.

Treća deonica protekla je u vođstvu domaćih, koji su održavali prednost, ali ne zadugo.

Sledi Zvezdina serija 10:0 na početku poslednje deonice i rezultat je izjednačen na 55:55, uz glavnu ulogu Čarlsa Dženkinsa u tom periodu.

Na sedam i po minuta pre kraja Spanulis sa linije slobodnih bacanja prekida ovu seriju, ali veoma raspoloženi Dženkins ponovo uzvraća - 57:57.

Nešto kasnije Gist je izjednačio na 59:59 sa linije penala, ali potom Spanulis ulazi u seriju, dve vezane trojke za 65:59 u korist domaćih. Pokušao je kasnije još dva puta van linije 6.75, ali nije bio precizan za razliku od Berona koji svojom trojkom smanjuje na 67:64, a onda fenomenalni Dženkins donosi novo izjednačenje - 67:67!

Ali, na ulasku u poslednji minut, Dženkins gubi loptu, sledi kontra Čerija, poeni uz faul Čovića.

Usledio je Tomićev tajm-aut, posle kog Bili Beron postiže trojku uz faul, precizan je i sa linije slobodnih bacanja i Zvezda je povela sa 71:69!

Naravno, Blat je reagovao novim tajm-autom, koji je dao rezultat, jer Brendon Pol pogađa uz Dženkinsov prekršaj. Pol ne pogađa dodatno slobodno bacanje, a na drugoj strani Gist poentira na 12 sekundi do kraja - 73:71 za Zvezdu!

Domaćima je ostalo da pokušaju još jednim tajm-autom da ishod ovog meča preokrenu u svoju korist, ali nisu u tome uspeli. Promašio je Spanulis u pokušaju za tri i Zvezdino slavlje je polako moglo da počne.

Dženkins je sa 15 poena bio najefikasniji u Zvezdi, Beron ga je pratio sa 13. Na drugoj strani 12 poena najefikasnijeg Brendona Pola.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezdaši u euforiji zbog svoje TIMČINE! Hoće li se ostvariti ove prognoze? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 20.Sep.2019

Navijači Crvene zvezde oduševljeni su ekipom kojom raspolaže trener Milan Tomić, što je kulminiralo posle večerašnje Zvezdine pobede nad Olimpijakosom...Crvena zvezda je pripremni period prošla ređajući pobedu za pobedom, a sve je začinjeno uspešnom turnejom u Grčkoj, gde je dva puta savladan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.