Zvezda ne staje, pokoren i Karađorđe!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ne staje, pokoren i "Karađorđe"!

Još jedna pobeda crveno-belih u nizu, još dva gola Bena.

Paralelno sa sjajnim rezultatima na evropskoj sceni, Crvena zvezda igra odlično i u domaćem prvenstvu. Posle plasmana u Ligu šampiona upisana je "trojka" u Novom Sadu.

U derbiju 7. kola Superlige: Vojvodina - Crvena zvezda 1:4 (1:2).

Utakmicu su, nažalost, obeležile i dve povrede. Zbog žestokog sudara glavama u vazdušnom duelu, teren su sredinom prvog poluvremena morali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napuste golman Vojvodine, Emil Rockov i napadač Crvene zvezde, Milan Pavkov, koji je od početka i igrao sa zavijenom glavom zbog posledica brojnih vazdušnih duela sa protivničkim igračima nedavno u Salcburgu.

To je maksimalna šesta prvenstvena pobeda crveno-belih ove sezone, a računajući i prošlu - 16. u nizu. Ujedno, ovo je sedma uzastopna pobeda Zvezde nad Vojvodinom, a takođe, izabranici Vladana Milojevića i dalje su neporaženi ove sezone, posle 13 utakmica.

Novom odličnom rezultatu najviše je doprineo El Fardu Ben. Posle dva gola u Salcburgu, bio je dvostruki strelac i na "Karađorđu". Prethodno je Milan Pavkov doveo crveno-bele u vođstvo, pogotkom u 16. minutu, ali je već u 20. Ognjen Đuričin izjednačio.

Svoj prvi pogodak Ben je dao minut pre odlaska na odmor, iz penala dosuđenog posle faula Đorđevića nad Jovančićem, a drugi put se u strelce upisao u 77. minutu, kada je stavio tačku na ovu uzbudljivu utakmicu. U poslednjoj sekundi utakmice konačnih 4:1 postavio je Srđan Babić, nekadašnji štoper Vojvodine, koji je najbolje reagovao na centaršut Nenada Krstičića iz kornera.

Obe ekipe igrale su otvoreno od početka, željne da napadaju i ulaze u šanse, ali je uprkos tome što su iza fudbalera Vojvodine bile dve pobede, evidentno bilo da je Zvezda u boljoj formi i trenutno prilično jača.

Uskoro opširnije...

VOJVODINA: Rockov (32. Simić) – Stojković, Antić, Graovac, Đorđević – Đuričin, Đurić, Milojević (59. Arsić), Huhumis, Eze, Fofana (73. Bjedov).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Rodić (79. Gobeljić) - Jovičić, Jovančić - Ben, Ebisilio (71. Krstičić), Kafu - Pavkov (28. Simić).

Sudija: Petar Piper.

Gosti su u Novi Sad otišli klupskim autobusom nekoliko sati pred početak meča, a među putnicima je i tek pristigli Marko Marin.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOOL, 4:1 za Crvenu zvezdu pogotkom Srđana Babića u poslednjoj sekundi utakmice posle kornera koji je izveo Nenad Krstičić.

- Odličan šut Veljka Simića u 82. minutu i isto takva odbrana Nikole Simića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 77. minuta, a ponovo je strelac El Fardu Ben. Sjajno se snašao posle akcije Nenada Krstičića i Veljka Simića i trzajem glavom u padu matirao mladog golmana Vojovodine, Nikolu Simića.

- Raspoložen je Veljko Simić za igru ove večeri. Brzo je istrčao u kontri u 67. minutu, ali nije bio dovoljno precizan.

- Ponovo se rasplamsala borba na "Karađorđu". Posle nešto mirnijeg perioda igre, prvo je zapretio Rodić iz drugog plana u 60. minutu pred golom Vojvodine, a potom Arsić znažno šutirao dva minuta kasnije na suprotnoj strani, ali je Borjan bio siguran.

- Pritisak Zvezde po povratku sa odmora, ali nije bilo šansi za gol u prvih 10 minuta drugog dela utakmice.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Uzbudljivo je na "Karađorđu". I jedni i drugi igraju otvoreno, nadamo se da će tako biti i u nastavku...

- Dobar pokušaj Simića u poslednjem, trećem minutu nadoknade prvog dela, ali je lopta prošla pored gola Vojvodine.

- Umalo novo izjednačenje! Eze je lepo prošao u prvom minutu nadoknade po levoj strani i snažno šutirao vrhom kopačke, ali je Borjan uspeo da odbrani.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 golom El Fardua Bena u 44. minutu iz penala.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 43. minutu! Jovančić je utrčao u kazneni prostor Vojvodine posle dodavanja Stojkovića, a oborio ga je Đorđević.



Izvor: YouTube/Zadruga 2 Official

- Oštar šut Filipa Stojkovića u donji ugao u 40. minutu, ali je mladi Simić odlično intervenisao i skrenuo loptu u korner.

- Ređaju se prilike pred golom Vojvodine. U 36. minutu je zapretio i Jovančić, glavom posle centaršuta Ebisilija, ali nije bio dovoljno precizan.

- Dve šanse za Zvezdu u kratkom razmaku. Prvo je Simić lepo "ušao u šut" Ebisiliju u 34. minutu i odbranio, a potom Antić bio brži od Bena, a potom je Kafu šutirao pored gola.

- Umesto Rockova, od 32. minuta braniće 21-godišnji Nikola Simić.

- Ponovo prekid, u 29. minutu na zemlji se opet našao golman Vojvodine, koji će po svemu sudeći morati da bude zamenjen zbog posledica sudara sa Pavkovom.

- Pavkov definitivno ne može da nastavi. Umesto njega će od 28. minuta igrati Veljko Simić. To znači da će Ben u napad.

- Žestok sudar glavama u 25. minutu Zvezdinog napadača Milana Pavkova i golmana Vojvodine Emila Rockova, posle kojeg je obijici morala da se ukaže lekarska pomoć. Čini se da Pavkov neće moći da nastavi...

- U najavi utakmice Đuričin, koji je pre nekoliko dana stigao iz Spartaka, rekao je da je na na debiju za Subotičane dao gol Zvezdi, pa bi voleo da se to ponovi. Želja mu se ostvarila.

- GOOOL! Vojvodina stiže do izjednačenja u 20. minutu pogotkom Ognjena Đuričina! Fofana je šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane, Borjan uspeo da odbrani, ali je na kratko odbijenu loptu natrčao Đuričin. "Zaspali" su Zvezdini štoperi Degenek i Babić...



Izvor: YouTube/LiveSportHD

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 16. minuta golom Milana Pavkova. Neoprezna je bila odbrana Vojvodine posle duge lopte u prostor Jovančića, Pavkov je uspeo da umakne i šutira iskosa sa desne strane, a lopta je prošla kroz ruke golmanu Rockovu, koji se prethodno okliznuo.



Izvor: YouTube/LiveSportHD

- Bez većih uzbuđenja u prvih 10 minuta. Prilično izjednačena borba, uglavnom na sredini terena.

- Prvi šut uputili su domaći igrači. Đurić je pokušao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

- Fudbaleri Crvene zvezde dobili su ovacije po izlasku na teren i od većinskog dela zapadne tribine, što nije uobičajeno kada igraju na "Karađorđu". Aplauzom je pozdravljen i novi igrač crveno-belih, Marko Marin, koji se nalazi u loži, a skandirano je i "Miloje, Miloje", upućeno treneru gostiju Vladanu Milojeviću.

- Na zapadnoj tribini "Karađorđa" je i Lazar Zličić koji je poslednjeg dana prelaznog roka prešao iz Vojvodine u Voždovac, dok je u suprotnom pravcu otišao Nikola Srećković.

Foto: MONDO/M. Vujičić

- Kapacitet stadiona je za ovaj meč drastično smanjen. Osim što je istočna tribina zatvorena zbog radova na TC Promenada koji se gradi iza nje, zatvoreni su i sektori 1 i 2 na zapadnoj tribini, a kako se za sada može videti, na njoj će biti pristalice oba tima. Najvatrenije pristalice Beograđana će biti smeštene na južnoj tribini, kojoj, opet zbog radova, moraju da pristupe 'izokola'. Oni polako pune tribinu, dok "Firmaši" još uvek nisu počeli da ulaze na sever.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.