Zvezda je prošle zime dovela ključnog igrača u pohodu na Ligu šampiona, ko bi to sada mogao da bude?

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda je prošle zime dovela ključnog igrača u pohodu na Ligu šampiona, ko bi to sada mogao da bude?

Mogu li se porediti ta dva prelazna roka?

Prošle godine u ovo vreme, Crvena zvezda se pripremala za svoje evropsko proleće u Ligi Evrope i dvomeč sa CSKA, posle odlične jeseni pod vođstvom trenera Vladana Milojevića.

Kao i ove zime, crveno-beli su u Superligi imali veliku presdnost u odnosu na najvećeg rivala, uz velike šanse za osvajanje titule prvaka, što su na kraju i uspeli.

S obzirom da su kasnije tokom leta uspeli da ostvare istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << plasman u Ligu šampiona, zanimljivo je napraviti poređenje svega što je urađeno prošle zime u prelaznom roku, u odnosu na ono što se sada dešava u vezi sa transferima igrača, jer se često i sa Marakane moglo čuti, kako prošle, tako i ove godine, kako se na zimu pravi tim za Ligu šampiona.

''Mi smo igračima preneli da odlazaka na leto neće biti, ko odlazi otići će na zimu'', rekao je, između ostalog, Zvezdan Terzić na početku aktuelnih priprema za drugi deo sezone.

Dakle, ključne stvari kada je u pitanju ekipa koja će krenuti u napad na drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona trebalo bi da budu obavljene već ove zime.

Ono što je do sada obavljeno, to su odlasci Nenada Krstičića i Miloša Degeneka, dvojice standardnih prvotimaca, kao i angažovanje pojačanja poput štopera Nemanje Milunovića i veziste Miloša Vulića i krilnog napadača Alekse Vukanovića.

Dakle, crveno-beli su već pronašli alternative za igrače koji su otišli i za očekivati je da preostali standardni prvotimci neće menjati sredinu ove zime i da će se na njih računati i na leto, bar do kraja kvalifikacija za grupnu fazu evropskih takmičenja.

S obzirom da je finansijska situacija u klubu sada mnogo bolja nego pre godinu dana, Zvezda će letnje kvalifikacije dočekati i dodatno pojačana i ako joj žreb bude bio naklonjen, već sada se može oceniti da su joj velike šanse za plasman u još jednu evropsku jesen u grupnoj fazi takmičenja.

Šta se dešavalo prošle zime?

Sećate se da je na insistiranje trenera Vladana Milojevića angažovan El Fardu Ben, koji se pokazao kao pun pogodak i ključni igrač u borbi za plasman u Ligu šampiona. Uostalom, njegovim golovima je Zvezda i eliminisala Salcburg u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

S druge strane, crveno-beli su tada ostali bez Boaćija i Kange, uz neuspehe u pokušajima da se produže ugovori sa Mičelom Donaldom i Damijanom Le Talekom koji su ekipu napustili na leto. Ipak, za Le Taleka je angažovana zamena i pre njegovog odlaska, bio je to Srđan Babić, koji je tokom prošlog proleća ipak bio u senci francuskog internacionalca.

Delovalo je da crveno-beli prošle zime nisu obavili sve što su želeli, ali je sve ispravljeno na leto, kada je napravljen sjajan izbor sa Milošem Degenekom, a onda i povratkom Boaćija i posebno angažovanjem Marka Marina. Izuzev Degeneka, Boaći i Marin će i ove godine, uz pomenutog Bena, biti veliki aduti Zvezde u pohodu ka novom plasmanu u Ligi šampiona.

Janso je da u odnosu na prošlu godinu, Zvezda ima još bolju startnu poziciju u tom pohodu i da se ona narednih meseci, možda čak i tokom zime, može samo dodatno poboljšati...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.