Zvezda je bila vizitkarta jugoslovenskog fudbala

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezda je bila vizitkarta jugoslovenskog fudbala"

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac ocenio je da je Crvena zvezda bila "vizit karta" jugoslovenskog fudbala.

Član generacije omladinske selekcije reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila Mundijalito u Čileu govorio je za ukrajinski portal "football.ua" o mnogim zanimljivim temama.

Igor Štimac je uglavnom pričao o stvarima vezanim za hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fudbal i period od kada su "Vatreni" počeli da nastupaju kao samostalna zemlja.

Ukrajince je ipak zanimalo i ono što se događalo u Jugoslaviji krajem prošlog veka tako da je bilo reči i o velikom uspehu Crvene zvezde iz 1991. godine.

"Balkanske zemlje su uvek bile bogate fudbalskim talentima. Crvena zvezda je bila vizit karta celog jugoslovenskog fudbala. Nije bila srpski tim, već jugoslovenski. Crvena zvezda je bila sastavljena od najboljih fudbalera sa Balkana u tom periodu", objasnio je Štimac.

Bivši selektor Hrvatske potom je pobrojao najveće zvezde Zvezdinog tima koji je osvojio Kup Šampiona i podvukao da su u tom podvigu, pored Srba, učestvovali Hrvati, Crnogorci, Makedonci i Bosanci.

"Bili su nepobedivi. A Jugoslavija je tada imala sjajnu reprezentaciju koja bi sigurno dominirala svetom devedesetih godina prošlog veka", rekao je Štimac.

On je još dodao da nema prepreka da Srbi i Hrvati u budućnosti žive u miru i slozi, ali da bi oba naroda morala da porade na zbližavanju i prevazilaženju problema koji ih muče.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.