Zvezda izgubila dobijeno, Darušafaka u poslednjem minutu do pobede!

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda izgubila dobijeno, Darušafaka u poslednjem minutu do pobede!

ZVezda je imala plus 16, vodila tokom čitavog dela susreta, ali je Darušafaka došla do pobede u poslednjem minutu utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na svom parketu od Darušafake rezultatom 70:73 (24:17, 20:13, 8:16, 18:27)

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena, uz neverovatan procenat od 8/9 za dva poena i devet skokova. Njega je pratio Gudurić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa 13 poena, uz tri trojke, Mitrović je ubacio 12, a Dženkins osam.

Na drugoj strani, najbolji je bio Klejburn sa 19 poena, a pratili su ga Bertans sa 13 i Moerman sa 10 poena.

Nošeni frenetičnom podrškom publike koja je halu "Aleksandar Nikolić" ispunila do poslednjeg mesta na premijeri nove evroligaške sezone, košarkaši Crvene zvezde mts sjajno su otvorili utakmicu sa Darušafakom.

Prve poene na meču postigao je Nemanja Dangubić, ali je unutrašnja linija Zvezdinog tima napravila razliku u uvodnih pet minuta prve četvrtine. Kapiten Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić bili su nerešiva enigma za goste u prvom delu prvog kvartala. Pomenuta dvojica postigla su deset od 15 poena u prvih pet minuta meča, a trojka Čarlsa Dženkinsa naterala je Dejvida Blata da zove prvi tajm-aut na meču pri rezultatu 15:9 za crveno-bele.

Crveno-beli su kao i više puta na startu tekuće sezone odličnom igrom u odbrani limitriali poenterski učinak rivala, a trio Mitrović - Kuzmić - Dženkins bio je zadužen za rešetanje protivničke mrežice.

Prvu dvocifrenu prednost na utakmici domaći sastav pravi na 2:47 pre kraja prve četvrtine a nakon osmog poena Luke Mitrovića koji je kompletan poenterski učinak u prvom delu igre sakupio tokom prve četvrtine.

Nakon deset minuta igre ekipa Dejana Radonjića držala je visok procenat u šutu iz igre pa je tako imala 9/15 za dva (60%), odnosno 2/3 za tri (66.7%).

Kako bi odmorio startnog plejmejkera, Dejan Radonjić je u završnici prvog kvartala na teren poslao Nikolu Rebića koji je pokazao veliku požrtvovanost, a nagrada je stigla na startu druge četvrtine kada je upisao i prve poene.

Gosti su upravo u prvih pet minuta drugog perioda prikazali najbolju igru u prvom poluvremenu, a poenima iz reketa uspeli su da smanje prednost Crvene zvezde na samo 3 poena (28:25).

Momenat krize u igri crveno-belih prekinuo je Marko Gudurić trojkom koja je najavila novi nalet domaćih. Završnica druge četvrtine u potpunosti je pripala domaćem sastavu koji serijom 7:0 ponovo pravi dvocifrenu razliku, a minut pre kraja Stefan Jović i Ognjen Kuzmić svojim poenima odvode Zvezdu na maksimalnih +15 (44:29).

Na poluvremenu je bilo +14 (44:30) za Crvenu zvezdu, a Ognjen Kuzmić bio je najefikasniji pojedinac sa 10 poena i 5 skokova, dok se Luka Mitrović zadržao na onih 8 poena iz prve četvrtine.

Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Dvojac koji je predvodio crveno-bele u prve dve četvrtine dao je najveći doprinos u igri i u drugom poluvremenu. Uvodni napad u trećoj četvrtini završava Ognjen Kuzmić i time donosi Zvezdi maksimalnu prednost od 16 poena razlike (46:30).

Usledio je prazan hod domaćih koji Darušafaka koristi da napravi seriju 7:0, a nakon perioda od puna dva minuta bez poena gosti nastavljaju seriju i prilaze na 46:39!

Završnica trećeg perioda pripala je gostima koji koriste specifičan sudijski kriterijum da na kraju treće deonice priđu na 6 poena zaostatka (52:46).

Zvezda je ponovo pronašla svoj ritam početkom poslednje deonice, a poenima Dženkinsa sa linije bacanja, a potom i zakucavanjem Bjelice dolazi na plus osam (56:48).

Darušafaka se vratila poenima Bertansa uz faul, ali je tada na scenu stupio Gudurić koji je vezao dve trojke, ali je izmežu njih takođe van linije sedam metara bio precizan Vonamejkera.

Zahvaljujući sjajnom igrom u odbrani, pre svega Nemaje Dangubića, Darušafaka nije uspela da iskoristi tri napada, a Zvezda dva minuta pre kraja vodi - 67:61.

Ipak, DArušafaka je uspela da veže seriju od 6:0 i dođe do samo poena zaostatka minut pre kraja - 68:67.

Klejburn je 30 sekundi pre kraja meča doneo prvu prednost gostujućoj ekipi što je nateralo Dejana Radonjića da zatraži tajmaut.

U narednom napadu, Mitrović je izgubio loptu, a onda je napravio i faul. Usledila je penal završnica u kojoj je Darušafaka uspela da dođe do velike pobede 70:72.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.