Zvezda ima novog trenera – Šakota preuzeo crveno-bele

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ima novog trenera – Šakota preuzeo crveno-bele

Košarkaški klub Crvena zvezda ima novog trenera. Od sada će klub sa Malog Kalemegdana predvoditi Dragan Šakota.
Šakotu je na vanrednoj konferenciji za novinare predstavio predsednik kluba Nebojša Čović, rekavši: "Šakota je posle detaljnih analiza i razgovora, odlukom Predsedništva, izabran za prvog trenera Crvene zvezde. Čestitam mu na tome. Čeka nas težak posao pun izazova, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prvo mesto u ABA ligi, a što se tiče Evrolige, svaka pobeda je dobrodošla."

Iskusni 67-godišnji trener vodiće prvi tim KK Crvena zvezda MTS u nastavku sezone, nakon dogovora koji je postigao sa upravom kluba, čime se vraća među crveno-bele sa kojim je 2006. godine osvojio Kup Radivoja Koraća, igrao u finalu nacionalnog prvenstva i četvrtfinalu ULEB kupa.
Dragan Šakota je tokom svoje bogate trenerske karijere osvajao brojne trofeje: prvenstvo i nacionalni kup Grčke, Kup Evrope, Fibinu Ligu šampiona sa ekipom AEK-a prošle sezone, nacionalni kup sa Crvenom zvezdom, kup Jugoslavije sa ekipom IMT-a, u kojoj je i napravio prve trenerske korake.
Vodio je između ostalog ekipe AEK-a, Olimpijakosa, Fortituda iz Bolonje, PAOK-a, Iraklisa, bio je pomoćnik selektora Dušana Ivkovića i Željka Obradovića, a kasnije i prvi selektor podmlađene reprezentacije SCG, koja je nastupala na SP u Japanu 2006. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.