Zvezda i Telekom Srbija u borbi sa autizmom

Izvor: Mondo, 12.Mar.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Telekom Srbija u borbi sa autizmom

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom i kompanija Telekom Srbija zajedničkom akcijom skupljali novčanu pomoć Beogradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

prev next 0 0 0 0 0

 

1 / 5

 

2 / 5

 

3 / 5

 

4 / 5

 

5 / 5

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Telekom Srbija i Sportsko društvo Crvena zvezda udružili su se u borbi sa autizmom.

Zajedno su u utorak skupljali novac aukcijom 28 portreta košarkaša, fudbalera i vaterpolista crveno-belih u Galeriji "Hype" (Hajp) u glavnom gradu. Grubom procenom, prikupili su više od 120.000 dinara.

Skup je organizovao Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom, a novčana sredstva biće uručena Beogradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

U galeriji u centru grada okupili su se košarkaši Raško Katić i Aleksandar Cvetković, kao i fudbaleri Filip Kasalica, Boban Bajković, Ognjen Mudrinski i Kadu Mendeš, predvođeni trenerom Aleksandrom Jankovićem.

Portreti su prodavani aukcijom, a slikarska izložba organizovana je pod nazivom "Pobeda je u našim rukama".

Organizatori su istakli da u Beogradu živi više od 1.000 osoba sa autizmom, a značaj i smisao borbe svojim primerom pružio je mladi Igor Despotović.

"Takmičio sam se u nordijskom skijanju u Južnoj Koreji i osvojio dve srebrne medalje", rekao je on i izazvao aplauze prisutnih.

Akciju crveno-belih podržala je i kompanija Telekom Srbija, u čije ime je zadovoljstvo učešćem u humanitarnom projektu izrazila Ivana Marjanov.

O učešću Crvene zvezde Telekom u organizaciji i budućim aktivnostima govorio je predstavnik kluba Aleksandar Zmijanjac. Najavio je da će crveno-beli i u budućnosti nastaviti da organizuju i pomažu slične akcije.

Da podsetimo: MONDO je organizovao akciju u kojoj prikupljamo novac za opremanje fiskulturne sale u okviru Doma gde će biti stacionar za 40 autistične dece i mladih iz cele Srbije, i dnevni boravak za još 30 dece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Šapca i okoline.



Sve što treba je da lajkujete MONDO Facebook stranicu, a za svakog novog fana Telekom Srbija će donirati novac na ime opremanja fiskulturne sale u Šapcu.



Kako napreduje akcija možete da proverite u svakom trenutku na "brojaču" i da pozovete prijatelje da podrže akciju.

Prevashodni cilj nam je da skrenemo pažnju na mlade ljude sa smetnjama u razvoju i da im zajedno pomognemo da imaju bolji život.



(MONDO, foto: kkcrvenazvezda.rs)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda za pomoć osobama sa autizmom

Izvor: B92, 12.Mar.2013

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom organizovao je aukciju slika od koje će sav prihod ići Udruženju za pomoć osobama sa autizmom...'Crveno-beli' i Udruženje umetnika Srbije u galeriji Hype organizovali su izložbu portreta sportista Sportskog društva, koji su i stavljeni na aukciju...U Srbiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.