Zvezda dominira ABA ligom skoro godinu dana

Izvor: B92, 15.Jan.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dominira ABA ligom skoro godinu dana

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da dominiraju ABA ligom ostvarivši 28. uzastopnu pobedu i 18. ove sezone.

Ekipa Dejana Radonjića je u 18. kolu lako i ubedljivo savladala Krku sa 79:62, iako u timu nije bilo Ognjena Kuzmića koji je posle Fenerbahčea dobio zasluženi odmor.

Pred početak utakmice rekorderu na klupi crveno-belih navijači su uručili poklon, a sam meč doneo je nekoliko lepih poteza za publiku i sigurnu pobedu šampiona Srbije i regiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ukoliko Zvezda pobedi Igokeu u Laktašima u narednom kolu, crveno-beli neće znati za poraz u regionalnom takmičenju više od godinu dana.

Već u prvoj deonici Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, a u nastavku nije preterano zapinjala, pa su gosti izvukli podnošljiv poraz.

Dangubić je odigrao odlično sa 13 poena, 8 skokova i indeksom 21, 11 poena ubacio je Simonović, volters je imao 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a Dion Tompson je za 20 minuta imao 6 poena (2-3), 6 skokova i 2 krađe.

Kod gostiju, Marko Luković imao je 20 poena i 6 skokova.

Zvezdu sada čeka put u Tel Aviv.

Tok meča:

Zvezda prethodno protiv Fenerbahčea nije bila preterano raspoložena u šutu za tri poena, ali je protiv Krke već u prvih 10 minuta ubacila pet trojki.

Dangubić i Bjelica su prednjačili na startu protiv gostiju iz Novog Mesta, a Zvezda je brzo stigla do dvocifrene prednosti koju su zadržali do kraja – 24:14.Krka je na trenutak početkom druge deonice priišla na -5, ali je brzo usledio odgovor šampiona.

Ušla je Crvena zvezda u nopvu seriju, pa su se do poluvremena upisali svi igrači koji su ulazili, a jedino je na klupi ostao Ognjen Kuzmić koji je dobio više nego zasluženi odmor.

Zvezda je atraktivnim potezima podizala publiku na noge, a posle 20 minuta imala je ubedljivih 45:28.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu. Početkom treće deonice obe ekipe delovale su uspavano, a publiku je razbudio sjajan potez Dangubića koji je sa skoro pola terena ubacio trojku.

U poslednjoj četvrtini Luković je pokušao da igra sam protiv Zvezde pa ga je u nekoliko navrata pozdravila i publika, a crveno-beli su mirno priveli meč kraju u svoju korist.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda rutinski protiv Krke - 18. pobeda!

Izvor: Mondo, 15.Jan.2017

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 18. pobedu u ovoj sezoni ABA lige pošto su pred svojim navijačima rutinski savladali Krku 79:62. Odmarao Ognjen Kuzmić...Foto: MN Press..Uskoro opširnije....Prvoplasirani protiv poslednjeplasiranog tima ABA lige..."Na papiru" deluje lak zadatak za košarkaše...

Nastavak na Mondo...

JEDAN JE RADONJA: Evo šta su navijači POKLONILI i PORUČILI svom treneru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2017

Crveno-beli igraju protiv Krke u 18. kolu ABA lige...Pre početka utakmice 18. kola ABA lige između Crvene zvezde i Krke, navijači crveno-belih priredili su malo iznenađenje treneru Dejanu Radonjiću...ZBOG IZBORA ZA MVP: Navijači Zvezde poludeli jer to nije NJIHOV ljubimac (FOTO)..Popularni Radonja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.