Zvezda dobija derbi na debiju golgetera: Ohi kao Žigić i Vijeira

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 18:29

Zvezda dobija derbi na debiju golgetera: Ohi kao Žigić i Vijeira

Golgeter Crvene zvezde Ohi Omoidžanfo upisao je u klupsku istoriju.

Norvežanin nigerijskog porekla pogodio je na debiju u "večitom" derbiju u pobedi nad Partizanom 2:0, što je malo kome uspelo u Zvezdi.

Samo još četvorici fudbalera.

Pre njega su isto uradili Dragan Bogavac, Nikola Žigić, Ugo Vijeira i Aleksa Vukanović.

Bogavac je bio strelac u apriliu 2002. godine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Zvezda slavila u Humskoj 3:0, pored Nemanje Vidića i Dejana Milovanovića, a Žigić godinu i po dana kasnije u takođe identičnom trijumfu crveno-belih kada je dva puta savladao Đorđa Pantića, a jednom Marko Perović.

Vijeira je kao Žigić takođe pogodio dva puta, u septembru 2015. godine u pobedi 3:1, uz Aleksandra Kataija, dok je na drugoj strani strelac bio Alen Stevanović.

I na kraju je Vukanović u aprilu 2019. godine stavio tačku na derbi golom za 2:1, nakon što je El Fardu Ben, a na kraju Rikardo Gomeš ublažio poraz.

Ohi je u januaru stigao u Zvezdu kao najbolji strelac Norveške i već sada je počeo da se isplaćuje.

Bio je to drugi gol na četiri utakmice ovog proleća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.