Zvanično: Zvezda dovela prvo pojačanje iz Poljske

Izvor: B92, 23.Jun.2020, 16:27

Zvanično: Zvezda dovela prvo pojačanje iz Poljske

Crvena zvezda je predstavila prvo pojačanje za novu sezonu.

U pitanju je doskorašnji krilni napadač poljskog Pogona Srđan Spiridonović, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor.

Crveno-beli su aktivirali otkupnu klauzulu iz ugovor popularnog Spidija sa Pogonom i doveli ga za 250.000 evra. "Čast mi je što sam stigao u najveći klub na Balkanu. Ponosan sam zbog činjenica da Dejan Stanković ima poverenja u mene, to je privilegija. Daću sve od sebe da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to opravdam na terenu. Ja sam ponosan Srbin i biće sjajno igrati kod kuće", rekao je Spiridonović. Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela ističe da je Spiridonović dugogodišnja želja kluba.

"Zadovoljan sam potpisom Spiridonovića. On je jedan od igrača koje smo usaglasali sa Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom. Pratili smo ga i prošle godine, bilo je nekih priča da će i tada doći, ali to se nije desilo. Veoma sam zadovoljan što smo u ovom prelaznom roku uspeli da realizujemo taj transfer. Verujem da će Spiridonović biti dobro pojačanje", tvrdi sportski direktor.

Srđan Spiridonović je rođen 13. oktobra 1993. godine u Beču.

Prošao je omladinske škole bečkog Rapida i lokalnog rivala Austrije u kojoj je napravio i prve profesionalne korake i zabeležio 11 nastupa.

Potom se oprobao u Italiji, pa je nosio dresove Vićence (8 utakmica) i Mesine (7 utakmica i gol), a karijera mu je krenula uzlaznom putanjom kada je prešao u austrijsku Admiru u sezoni 2015/16. Tu je za dve sezone na 54 meča postigao devet pogodaka, što mu je obezbedilo transfer u grčki Panionios u kom je takođe za dve godine skupio 54 nastupa, ali postigao četiri gola više u odnosu na prošli klub.

Prethodnih godinu dana nosio je dres poljskog Pogona u kom je bio jedan od najzapaženijih igrača i na 24 meča postigao šest pogodaka.

Spiridonović poseduje srpski i austrijski pasoš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.