Životna drama bivšeg igrača i predsednika Zvezde: Lukić bio mrtav dva minuta!

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2020, 22:53

Životna drama bivšeg igrača i predsednika Zvezde: Lukić bio mrtav dva minuta!

Igrao sam fudbal u balonu sa svojim društvom, sa starom ekipom s kojom to radim godinama. Seli smo da se osvežimo posle utakmice, što radimo i svaki put - prepričao je Lukić kako je sve počelo Životna drama bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Vladan Lukić je doživeo infarkt i bio je mrtva dva minuta, piše "Kurir".- Imao sam infarkt. Hvala Bogu da je sve prošlo kako treba. Ugradili su mi stent, nalazi su dobri, tako da sam pušten na kućno lečenje. Najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je da je glava na ramenima - rekao je Lukić za taj list.Otkrio je da se sve dogodilo posle malog fudbala koji je igrao u balonu sa prijateljima. Tada je osetio da nešto nije u redu.- Igrao sam fudbal u balonu sa svojim društvom, sa starom ekipom s kojom to radim godinama. Seli smo da se osvežimo posle utakmice, što radimo i svaki put. Proveli smo sigurno sat vremena u prijatnom razgovoru. Odjednom sam osetio da počinjem čudno da se osećam i kako mi se gasi slika. Nije mi bilo svejedno kada sam došao svesti - prepričao je Lukić. Lukić je fudbalom počeo da se bavi sa deset godina i bio je jedan od najtalentovanijih igrača u omladinskoj školi Crvene zvezde.Za prvi tim crveno-belihdebitovao je sa sedamnaest godina, 10. maja 1987. protiv Slobode u Tuzli, u pobedi Zvezda od 2:1. Tada je ušao u igru umesto Bore Cvetkovića,kasnije njegovog velikog prijatelja. Uz Lukićevo ime stoji brojka od 96 zvaničnih utakmica, u prvenstvu (76), nacionalnom Kupu i evropskim kupovima, i - 41 pogodak. I bogata kolekcija trofeja osvojena, praktično, na početku karijere: četiri titule prvaka države, dva trofeja Kupa i najvredniji – pehar Kupa šampiona. Njegovu karijeru obeležio je veliki peh kada je imao 21 godinu. Doživeo je težak prelom noge 13. novembra na bečkom „Prateru" , u kvalifikacijama za„EURO 92“, na utakmici između Austrije i Jugoslavije i to u trenutku kada su plavi vodili sa 2:0.Vratio se na teren nepunih godinu dana kasnije, da bi na kraju jeseni 1992. godine otišao sa „Marakane". Bio je 1993. kratko u madridskom Atletiku, posle toga otišao je u Vojvodinu, igrao je potom u OFK Beogradu, Marbelji, zatim u Sionu i francuskom Mecukoji je napustio zbog NATO bombardovanja. Fudbalsku karijeru završio je 2000. u grčkom Panilijakosu. Vladan Lukić je 26. maja 2009. godine postao presednik Crvene zvezde u trenucima kada je klub prolazio kroz tešku finsnsijsku krizu. Sa ove funkcije otišao je u novembru 2012.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Životna borba Vladana Lukića završena pobedom: "Osetio sam kako mi se gasi slika..."

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2020

Vladan Lukić imao velike probleme...Kako "Kurir" saznaje, Vladan Lukić je imao teške dane...On je preživeo infarkt, a ističe da je sada dobro....."Imao sam infarkt! Hvala bogu da je sve prošlo dobro i kako treba. Ugrađen mi je jedan stent, nalazi su dobri i pušten sam na kućno lečenje. Najvažnije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.