ZVEZDA SE OPROSTILA OD LEGENDARNOG TRENERA: Džajić održao OBEĆANJE dato Vladici Popoviću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 13:39

ZVEZDA SE OPROSTILA OD LEGENDARNOG TRENERA: Džajić održao OBEĆANJE dato Vladici Popoviću!

Klupske legende prisustvovale komemoraciji.

U Medija Centru stadiona "Rajko Mitić", Crvena zvezda se oprostila od svog legendarnog igrača i trenera Vladice Popovića.

PSŽ je posle drame protiv Atalante postao prvi polufinalista Lige šampiona, a večeras (21.00), takođe u Lisabonu, za prolaz među četiri najbolja bore se RB Lajpcig i Atletiko Madrid. Kvota na keca je 3,60, iks je 3,10, a dvojka 2,20.

Pogledajte sve kvote kladionice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MOZZART za RB Lajpcig - Atletiko Madrid.

Fudbalska veličina koja je odigrala 499. mečeva za najveći srpski klub, a potom i kao trener osvojio titulu klupskog prvenstva sveta, preminuo je u utorak u Beogradu.

Komemoraciji Vladimiru Vladici Popoviću je prisustvovao veliki broj Zvezdinih legendi, bivših trenera, igrača, kao i članova porodice. Tu su bili i predstavnici FSS, dok je ispred Partizana prisustvovao Ivan Ćurković.

- Otišao je velikan, fudbaler, trener, sportski radnik, Vladimir - Vladica Popović, ličnost čiji je život obeležio rad, odanost i predanost onome šta je i gde radi. Svuda je dao svoj pečat, blagost i osmeh, optimizam i veru u uspeh, ono po čemu ga svi pamte i zbog čega su ga voleli i poštovali. Najviše u njegovoj Crvenoj zvezdi. Bogata je Vladicina biografija, igračka i trenerska. U svemu što je radio bio je uspešan. Klanjali su mu se Evropa i Južna Amerika, ma ceo svet. Voleli su ga kao svog “profesora”. Mnogo trofeja, priznanja, ali izdvojio bih dva Zvezdina, kapiten trofejnog tima i klupski prvak sveta, kao krune njegove igračke i trenerske karijere.Pored igračke i trenerske karijere, aktivno je učestvovao u radu svoje Zvezde i dao svoj kao i uvek, poseban doprinos - rekao je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Izuzetno emotivan govor održao je i prvi čovek veteranske sekcije crveno-belih Aleksandar Marković.

- Svetski mediji su javili preminuo je Vladimir Vladica Popović. Otišao je, onako uvek žureći, veliki čovek, veliki zvezdaš, veliki igrač, veliki trener i veliki fudbalski gospodin i džentlmen, kapiten Crvene zvezde, vođa jedne generacije, uzor brojnim generacijama. Učitelj, nasmejani perfekcionista, disciplinovani zaljubljenik u fudbal i napredak fudbalskog sporta, ali pre svega toga najbolji muž i otac, najpouzdaniji prijatelj i saradnik. Crvena zvezda i svetski fudbal su izgubili veliko ime. Fudbalskog kosmopolitu, od fudbalskog Zemuna , preko fudbalske Nemačke, do fudbalske Južne Amerike. Uvek sa osmehom i uvek brižan za sve oko sebe. Brižan u namerama prema svima koje poznaje, skroman u željama za sebe. Koliko je samo toga čuvao u sebi, a da su samo najbliži, i to ne uvek, znali koliko u njemu gori - istakao je Marković.

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić ispunio je poslednje obećanje dato nekadašnjem, saigraču obrativši se prisutnima na komemoraciji.

- Dugo sam razmišljao da li da govorim, ali kada smo slavili njegov 80. rođendan u klubu rekao je da bi voleo da održim govor kada umre. Vladicu sam dugo poznavao, bio je moj prvi kapiten, igrali smo zajedno u Crvenoj zvezdi i u reprezentaciji. Sve ono što se desilo pre nekoliko dana je logičan epilog vremena u kom živimo i koje je proteklo za nama, ali uvek ćemo se sećati dragih ljudi koji su maltene čitav život proveli ovde, radeći sa nama, donoseći uspehe i neuspehe, družeći se svakodnevno. Da pričam o Vladici nešto posebno - nema potrebe, sve ste rekli, pratio sam novine prethodnih dana i sa svima se slažem. O njemu sve i da hoćete ne možete da kažete ružnu reč. On je čovek kog kada bi imali za prijatelja, kad bi nekog vaspitavali kao igrača, dovoljno je da mu kažete - radi sve kao Vladica - kategoričan je bio Džajić.

Na komemorativnom skupu govorio je i sin Vladice Popovića, Milan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PEJDŽ KREĆE STOPAMA VOLDENA!? Oglasio se predsednik Partizana, sada je sve jasno

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 13:37

Jedan Amerikanac iz Humske već pojačao crveno-bele...Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, reagovao je na navode medija da je Crvena zvezda zainteresovana za još jednog košarkaša crno-belih...Posle Korija Voldena, na meti je Markus Pejdž, ali je Mijailović rekao da se radi o spinu iz dobro...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.