ZA PROLEĆE U EVROPI I POVLAŠĆEN STATUS: Meč protiv Bajerna od velike važnosti za Crvenu zvezdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA PROLEĆE U EVROPI I POVLAŠĆEN STATUS: Meč protiv Bajerna od velike važnosti za Crvenu zvezdu

Crveno-beli imaju dobru priliku.

Pozitivan rezultat u utakmici protiv Bajerna 26. novembra u petom kolu grupe B Lige šampiona približio bi Crvenu zvezdu nokaut fazi, ali i omogućio napredak na UEFA klupskoj listi koeficijenata za sledeću sezonu, kao i lakši žreb u narednim kvalifikacijama. Gostovanje Bajerna, lidera grupe B Lige šampiona na stadionu „Rajko Mitić“ od 21 čas biće od izuzetne važnosti za crveno-bele. Pobeda ili bod, a pred poslednje kolo i meč sa Olimpijakosom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << realno približava Crvenu zvezdu nokaut fazi evrokupova, ali i značajno povećava klupski koeficijent, ujedno omogućava ulazak naredne sezone u Top 50 klubova Evrope.

Pred izabranicima trenera Vladana Milojevića je veliki izazov u duelu sa Bavarcima koji su već obezbedili plasman u nokaut fazu. Pozitivan rezultat približiće Crvenu zvezdu proleću u Evropi, a da li će to možda biti i senzacionalan ostanak u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope zavisiće od ishoda meča u Londonu, ali i poslednjeg kola. Totenhem bi trebalo da iskoristi pobedu u Beogradu i trijumfom nad Olimpijakosom obezbedi plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Atinjani bi ostali sa samo jednim osvojenim bodom, Crvena zvezda ima tri i trijumfom nad Bavarcima overila bi treće mesto. Bod bi joj doneo mogućnost da u prestonici Grčke 11. decembra pozitivnim rezultatom zadrži poziciju, a čak i minimalan poraz bi joj to omogućio zbog boljeg međusobnog skora u odnosu na Atinjane. Svaki drugi ishod meča u Londonu zakomplikovao bi matematiku u grupi i onda bi za Zvezdu presudan meč za prezimljavanje u Evropi bio meč u Atini.

Srpski šampion je trenutno 63. na listi klubova po koeficijentu sa 22,750 bodova. U aktuelnoj sezoni osvojio je 6,00 bodova, četiri od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona i još dva za pobedu nad Olimpijakosom. Svaki trijumf u grupnoj fazi nosi dva, a remi jedan bod, s tim da ostanak u nokaut fazi donosi takođe bonus poen. Samo jedna pobeda ili dva remija uz ostanak u nokaut fazi podigao bi klupski koeficijent za tri boda, što bi Zvezdi donelo pomak na rang listi. Takođe bi omogućio u narednoj sezoni izvesnu mogućnost da sve do plej-ofa kvalifikacija Lige šampiona, kao i tokom celokupnog ciklusa u Ligi Evrope, povlašćeni status i lakši žreb. Istovremeno bi popravio i nacionalni koeficijent i mogućnost da u sezoni 2021/22. prvak Srbije takmičenje započne iz drugog kola kvalifikacija.

Glavni rivali Crvene zvezde ove sezone su kiparski APOEL (koeficijent 23,500), BATE Borisov, Borusija Menhengladbah i Ludogorec (svi 24,000), Jang Bojs (24,500), ali i Galatasaraj sa koeficijentom 22.500. Turski prvak igra 26. novembra ključni meč za treće mesto u „A“ grupi protiv Briža u Istanbulu i pobedom bi mogao da trasira ostanak u nokaut fazi Lige Evrope, ali i popravi koeficijent na 24,500. APOEL, Borusija, Ludogorec i Jang Bojs igraju u Ligi Evrope i mogu da poprave svoj položaj. Međutim, za Crvenu zvezdu u narednom ciklusu kvalifikacija za elitno takmičenje biće značajno ko će biti šampioni Danske, Kipra, Škotske, Grčke, Hrvatske, Švajcarske, Švedske, Norveške i Izraela.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Morana Mamić, jedna od najlepših hrvatskih manekenki

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Nov 5, 2019 at 11:40am PST

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 23, 2019 at 11:45am PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 20, 2019 at 2:45pm PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 17, 2019 at 7:46am PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 15, 2019 at 12:32pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.