Vujaklija zasvirao i srušio Spartak

Izvor: B92, 01.Apr.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujaklija "zasvirao" i srušio Spartak

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz trijumfom nad Spartakom od 2:1, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Spartak je još jednom pokazao da je neugodan protivnik za ’crveno-bele’, ali nisu uspeli da izdrže i Zvezda je stigla na korak do titule u regularnom delu prvenstva.

Na stadionu ’Rajko Mitić’ zablistao je napadač Srđan Vujaklija koji je bio dvostruki strelac.

Izabranici Miodraga Božovića 24 utakmice ne znaju za poraz, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za to vreme upisali su 21 pobedu, pa sada imaju 73 boda – devet više i utakmicu više od prvog pratioca Partizana.

Spartak je ostao na osmoj poziciji sa 37 bodova, koliko ima i devetoplasirani Voždovac, pa mu sledi velika borba za plej-of.

’Crveno-beli’ su savršeno otvorili utakmicu i poveli već u drugom minutu – posle prodora Petkovića po desnoj strani i povratne lopte, ona se odbila do usamljenog Vujaklije koji je zakucao pod prečku. Imala je Zvezda još nekoliko poluprilika do kraja poluvremena, ali se rezultat nije menjao, da bi Subotičani pogotkom otvorili nastavak.

Na levoj strani Đorđe Ivanović je prihvatio loptu, dobrim driblingom prevario Ristića i sa nekih sedam-osam metara zakucao loptu pod prečku – 1:1.

Ipak, radost gostiju nije mnogo trajala jer je Vujaklija svojim drugim golom postavio, ispostaviće se, konačan rezultat. U kaznenom prostoru je prihvatio dodavanje Kange, šutirao iz okreta i pogodio suprotni ugao. Utakmicu je obeležio i debi Ivana Ilića, koji je u 93. minutu ušao umesto Plavšića i postao najmlađi debitant u istoriji Superlige.

Aktuelni šampion Srbije propustio je brojne prilike do kraja, ali je upisao novu pobedu i dodatno pobegao najvećem rivalu. Takođe, Zvezdi je potreban samo bod iz sledeća dva kola kako bi matematički izborio prvo mesto na kraju regularnog dela takmičenja.

Zvezda će u sledećoj utakmici dočekati Mladost u sredu u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će u Superligi igrati protiv Rada u gostima. Spartak će u 29. kolu dočekati Metalac.

Utakmica nije pošteno ni počela, a Crvena zvezda je stigla do vođstva. Već u drugom minutu gosti su kapitulirali posle akcije po desnoj strani.

Milić je nekako iščeprkao loptu od protivnika i dodeo do Petkovića, koji je prošao skoro do gol aut linije. Vratio je povratnu do Plavšića, omaleni napadač nije uspeo da prihvati loptu, ali se ona lopta odbila do usamljenog Vujaklije koji je zakucao pod prečku – 1:0.

Već u sledećem napadu gosti su tražili penal posle blagog kontakta Jorovića i Ristića, ali je sudija Santrač samo odmahnuo rukom. Potom je ponovo pripretila Zvezda, ovoga puta sa leve strane, kada prošao do peterca, ali je izblokiran, da bi u 13. minutu Kanga slabo šutirao na dodavanje Donalda.

Ušlo se u nešto mirniji ritam meča, koji je tek nakon dvadesetak minuta razbio Donald, a onda i Plavšić i Ristić. Levi bek je šutirao posle kontranapada, ali je golman Ostojić odbranio. Usledile su dve dobre prilike za Frimponga i Kangu, ali su njihovi pokušaju završavali van okvira gola.

Manojlović je sprečio Jovovića da dođe u priliku u 34. minutu, pre nego što je Đorđe Ivanović loše zahvatio loptu iz dobre situacije. I Milić je zahvatio volej na centaršut Zvezdinog 'Atomskog mrava', ali daleko iznad prečke.

To je bilo sve u prvih 45 minuta koje je Zvezda rešila u svoju korist.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnom igrom gostiju, što im se isplatilo već u devetom minutu nastavka. Na levoj strani Đorđe Ivanović je prihvatio loptu, dobrim driblingom prevario Ristića i sa nekih sedam-osam metara zakucao loptu pod prečku – 1:1.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Ristić je mogao da se iskupi za loše postavljanje u odbrani – sa leve strane je ušao unutra, gađao slabijom, desnom nogom, ali je Ostojić odlično reagovao i paradom izbacio loptu u korner.

Ipak, ono što se nije dogodilo tada, jeste u 58. minutu, pošto je Srđan Vujaklija drugim golom vratio prednost ‘crveno-belima’. U kaznenom prostoru je prihvati dodavanje Kange, šutirao iz okreta i pogodio suprotni ugao za 2:1.

On se na taj način savršeno ispisao jer ga je tri minuta kasnije zamenio roviti Ričmond Boaći.

Brzo primljeni gol presekao je gostujuće fudbalere, koji nisu mogli da se oporave. ‘Crveno-beli’ su nastavili da pritiskaju, sa distance su pokušavali Plavšić i Donald, ali nije bilo uspeha.

Petnaestak minuta pre kraja susreta Kanga je opasno zapretio, pogodio spoljni deo mreže, da bi potom Donald ponovo promašio iz dobre situacije. Usledio je promašaj Boaćija, pre nego što je Ivan Ilić obeležio utakmicu na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Mladi fudbaler Zvezde ušao je u igru umesto Srđana Plavšića u 93. minutu i sa 16 godina i 15 dana postao najmlađi debitant u istoriji Superlige Srbije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.