Izvor: RTS, 23.Maj.2022, 21:12

Vrelo u "Pioniru" – Zvezda preko Olimpije do finala ABA lige sa Partizanom

Pobedom u majstorici polufinalne serije protiv Cedevita Olimpije 88:78, košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale regionalnog takmičenja. Crveno-beli će braniti trofej iz prošle sezone, a protivnik u finalu biće večiti rival, ekipa Partizana. Finalna serija, koja se igra do tri pobede, počinje u petak, a crveno-beli imaju prednost domaćeg terena.
Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita protiv Cedevita Olimpije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pobedom u Beogradu u majstorici polufinane serije 88:78, plasirali se u veliko finale.

Crveno-beli su u većem delu susreta kontrolisali rezultat, često imali dvocifrenu prednost, ali su gosti iz Ljubljane u nekoliko navrata pravili serije i pretili da odvedu meč u neizvesnu završnicu.
Zvezda je odlično ušla u meč – izuzetno raznovrsna igra u napadu uz odličnu odbranu donele su crveno-belima dvocifrenu prednost već u prvoj deonici 20:10.
Gosti iz Ljubljane nisu mogli ništa da pogode, osim tri trojke, pa uz nekoliko izgubljenih lkopti na prvi odmor odlaze sa deficitom od 11 poena – 24:13.
Zvezda je dizala svoju prednost na početku treće deonice do velikih 19 poena prednosti, ali je Goran Dragić pokrenuo seriju Olimpije od 15:0, kojom se gosti u potpunosti vraćaju u život.
Prednost Zvezde na poluvremenu iznosila je pet poena – 42:37.
Crveno-beli su treću deonicu otvorili serijom 8:0, uzvratila je Olimpija, ali ponovo je usledio period igre u kojoj su crveno-beli samleli protivnika.
Nikola Ivanović vezao je dve trojke, po jednu su dodali Lazić i Vajt, pa je Zvezda došla do maksimalnih 20 poena prednosti – 67:47.
Izgledalo je da je domaći sastav prelomio meč, ali je usledila nova serija gostiju od 7:0, pa Zvezda pred poslednju deonicu ima 13 poena prednosti.

Gosti su početkom poslednje deonice prišli na minus osam, ali je Zvezda zahvaljujući Eronu Vajtu odbila taj napad Olimpije i još jednom stekla dvocifrenu prednost.
Vrela atmosfera dostigla je vrhunac u poslednjih pet minuta, kada je došlo do koškanja igrača obe ekipe – s jedne strane prednjačio je Kalinić, s druge Edžam i Murić.
Ipak, Zvezda je sačuvala prednost u finišu i zabeležila zasluženu pobedu od 88:78.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, 11 je dodao Nikola Ivanović, a po 10 Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić.
U gostujućoj ekipi fantastičan meč odigrao je Jogi Ferel sa 25 poena, dok je Zoran Dragić dodao 21.
Crveno-beli će braniti trofej osvojen prošle sezone, a protivnik u finalu biće ekipa Partizana koja je u nedelju eliminisala ekipu Budućnosti, takođe posle trećeg meča.
Finalna serija, koja se igra na tri dobijene utakmice, počinje u petak 27. maja, a crveno-beli će imati prednost domaćeg terena.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Iskoristili smo prednost domaćeg terena

Izvor: Danas, 23.Maj.2022

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde još jednom je podsetio da sde njegova ekipa cele sezone borila za privilegiju da odlučujuće utakmice igra pred svojom publikom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.