Vole saopštenja, pričaju o penalima, kukaju na sudije…

Izvor: Sportske.net, 06.Avg.2020, 15:53

''Vole saopštenja, pričaju o penalima, kukaju na sudije…''

Da li se neko prepoznao?

Početak nove sezone u domaćoj Linglong Superligi obeležilo je i novo prepucavanje na relaciji Crvena zvezda - Partizan, a zbog penala dosuđenih za jedne i druge u prvom kolu šampionata.

Što se toga tiče, drugo kolo je bilo donekle mirnije, iako sada pristalice Partizana izdvajaju par spornih situacija iz Novog Pazara, pre svega onu koja je prethodila jedanaestercu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za domaće, da li je bio ofsajd ili ne. Većina je ipak složna u oceni da suđenje nije bio glavni razlog Partizanovog poraza.

Sva ova dešavanja, naravno, prate i u FSS, a sportski direktor Saveza Vladimir Matijašević je u razgovoru za ''Anadolu Agency'' izneo svoje viđenje ovakvih prepucavanja.

''Ne znam šta vas to čudi, oni vole da pišu saopštenja. Sve deluje zaista ružno, pričaju o penalima, kukaju na sudije… A tek je prvo kolo, šta će biti u finišu prvenstva?







Stvorila se atmosfera da svaki eventualni kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine podrazumeva obavezan haos u javnosti. To nije dobro. Naši najveći klubovi treba da služe za primer ostalima i da se usredsrede na uspeh u Evropi.







Očekujemo od sva četiri predstavnika na međunarodnoj sceni da što dalje doguraju u evro-kvalifikacijama i da što više njih zaigra grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.







Prvenstvo je dugo, imamo još 37 kola do kraja, biće vremena za saopštenja. Znam klubove koji nikada nisu napisali nijedno saopštenje. U stavu kluba ogleda se i njegova veličina“, poručuje Matijašević.

Kada je u pitanju reprezentacija, u septembru počinju novi izazovi u Ligi nacija, što je uvod u baraž u Norveškoj početkom oktobra, a Matijašević najavljuje prijatno iznenađenje za ''Orlove'' u Novoj Pazovi.

''Nove sobe, restoran, kafić… Predsednik Kokeza i generalni sekretar Šurbatović su tokom korone bili vrlo aktivni i mislim da će se reprezentativci Srbije prijatno iznenaditi kada uđu u nove prostorije. Dva meča u Ligi nacija su lepa prilika da se uigramo pre utakmice godine protiv Norveške u Oslu'', konstatovao je Matijašević.

-
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Povratak Danila Grujića, FSS delegirao sudije za treće kolo!

Izvor: Sportske.net, 07.Avg.2020, 12:12

Početak Linglong Superlige po ubrzanom tempu, već u nedelju igra se treće kolo...Gledajući imena arbitara za naredno superligaško kolo, najvežu pažnju izazima ime Danila Grujića, koji je preskočio drugo kolo posle brojnih komentara na njegovu arbitražu u Kruševcu, ali u nedelju će biti glavni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.