Gajić i Ben za trijumf Zvezde u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2020, 06:47

Gajić i Ben za trijumf Zvezde u Novom Sadu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u Novom Sadu, u meču 15. kola Superlige Srbije – 2:0 (1:0).

Zvezda je rutinski savladala Vojvodinu, što joj je sedma uzastopna pobeda u Novom Sadu. Crveno-beli sada imaju 9 bodova više od Partizana i 11 od Vojvodine.

Utakmica je počela pritiskom Vojvodine. Već u 40. sekundi se istakao Borjan dobrom odbranom, pošto je gađao sa ivice kaznenog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vukadinović.

Vojvodina je vezala tri kornera, imala nekoliko prilika, a onda se Zvezda oslobodila pritiska. Krenula je inicijativa gostujuće ekipe.

Napadali su gosti, imali su jednu solidnu šansu preko Bena, koji je sa 18 metara iz slobodnog udarca gađao preko gola. Vodeći pogodak postigao je Milan Gajić u 26. minutu.

Ostavili su ga samog na ivici šesnaesterca i on je pogodio dobrim udarcem donji desni ugao i doneo prednost Zvezdi. Do kraja prvog dela igre su Ivanić i Milunović imali po jedan udarac, ali su oba otišla pored gola.

Zvezda je od starta drugog poluvremena napadala i želela je drugi gol. Prvo je Ivanić šutirao preko gola sa ivice kaznenog, da bi onda golman Vojvodine odbranio dva dobra šuta Falčinelija.

Ben je sa 25 metara gađao iz slobodnog udarca direktno u golmana i Zvezda je u narednih 15-ak minuta spustila nogu sa gasa. Vojvodina je pokušavala da posle prekida ugrozi goste, ali nisu imali nijednu pravu priliku.

I onda u 74. minutu penal za Zvezdu. Nikolić je fintirao Đuričina, koji ga nespretno ruši u kaznenom prostoru.

Ben je rutinski realizovao jedanaesterac. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao.

Ovako je protekao tok meča:

Kraj utakmice! Pobeda Crvene zvezde – 2:0 (1:0).

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

87. minut - Pokušaj Vukanovića. Preko gola sa 20 metara.

80. minut - Pokušava Vojvodina. Mogu li da "zakuvaju" pred kraj?

75. minut - GOOOL!!! Ben rutinski pogađa za 2:0!



youtube.com/SK 9 1945

74. minut - Penal za Zvezdu! Nikolića ruši Đuričin, posle finte veziste Zvezde i Simović pokazuje na belu tačku.



youtube.com/Balkan Prenos HD

72. minut - Čović pao u šesnaestercu. Ofanzivni fudbaler Vojovodine pao je u kaznenom prostoru nakon prodora, ali sudija Simović koji je bio u dobroj poziciji pokazao je da nema faula i da se igra nastavi.

70. minut - Zvezda odrađuje posao. Ništa se ne dešava, a vreme teče...

58. minut - Pokušao je Ben iz slobodnog udarca. Lak posao za golmana Vojvodine.

53. minut - Falčineli u dobroj šansi. Pogrešio je iskusni Drinčić na svojoj polovini, lopta je potom došla do Bena, koji je odlično loptu prosledio do Falčinelija, ali dobar šut italijanskog napadača sa 7-8 metara iskosa sa leve strane ipak brani Vuklis.

50. minut - Pokušaj Ivanića. Posle dobrog driblinga gađao je sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola.

Počelo je drugo poluvreme. Vojvodina u nastavku sa Đurićem i Stojkovićem na terenu.

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.

38. minut - Milunović pored gola. Uhvatio je volej sa desetak metara, ali je lopta otišla daleko pored gola.

36. minut - Ivanić propušta šansu. Odlična tranzicija Crvene zvezde, Petrović je proigrao Ivanića, koji je ispred sebe imao jednog defanzivca i golmana Vojvodine, ali je šut Zvezdinog fudbalera završio pored gola.

34. minut - Dve solidne šanse Vojvodine. Drinčić sa 20 metara pogađa živi zid iz slobodnjaka, a Bojić gađa pored gola.

29. minut - Gužva u šesnaestercu Zvezde, Borjan reaguje. Drinčić je izveo slobodan udarac sa leve napadačke strane Vojvodine, uputivši oštar centaršut. Nakon gužve u šesnaestercu Zvezde, Borjan uspešno hvata loptu.

26. minut - GOOOL!!!! Zvezda vodi, Gajić je strelac. Nakon perioda igre bez šansi, Zvezda kreira kvalitetan napad, Gajić je povukao loptu na desnoj strani, Kanga je odvukao dvojicu fudbalera, što je Gajić iskoristio, snažno šutirao i uz pomoć bloka, savladao golmana Vukliša.



youtube.com/SK 9 1945

19. minut - Ben preti iz slobodnog udarca. Šutirao je fudbaler sa Komora sa ivice šesnaesterca iz slobodnog udarca, ali taj šut završava malo preko gola Vojvodine.

17. minut - Inicijativa Zvezde. Pokušavaju gosti da nađu "rupu" u odbrani Vojvodine, ali se domaćin za sada dobro i organizovano brani.

8. minut - Oslobodila se Zvezda. Sada crveno-beli napadaju.

3. minut - Ozbiljan pritisak Vojvodine. Tri vezana kornera, a zatim faul Sanoga i centaršut iskosa sa 20 metara. Rešio je to Borjan.

1. minut - Odmah šansa! U 40. sekundi Vukadinović gađa sa ivice kaznenog, ali odlično brani Borjan njegov udarac. Vojvodina je imala i tri kornera zaredom.

Počeo je meč.

Poznati su sastavi timova:

Vojvodina: Vukliš, Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević, Drinčić, Čović, Bjeković, Bojić, Vukadinović, Mrkaić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Eraković, Sanogo, Petrović, Ben, Kanga, Ivanić - Falćineli.

Aktuelni šampion za sada nema poraz u domaćem šampionatu, dok je osvajač Kupa Srbije dva boda iza vicešampiona Partizana.

Zvezda je u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima, dok je Vojvodina svoj niz od četiri uzastopna trijumfa prekinula nerešenim rezultatom u prošlom kolu.

Crveno-beli iz Beograda su u seriji od pet uzastopnih pobeda u Novom Sadu, a Vojvodina je poslednji put uzela bod 2016. godine kada je bilo 0:0.

Poslednju pobedu kod kuće protiv Zvezde ostvarili su 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.