(VIDEO) ŠOK U PIONIRU: Zvezda izgubila od Olimpije uz horor povredu kapitena Luke Mitrovića

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ŠOK U PIONIRU: Zvezda izgubila od Olimpije uz horor povredu kapitena Luke Mitrovića

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom terenu od ekipe Olimpije 77:73 (10:19, 18:11, 21:23, 28:20) u meču 6. kola regionalne ABA lige.

Veći problem za Crvenu zvezdu od poraya predstavlja teška povreda kapitena Luke Mitrovića. Mitrović je povredio koleno sredinom poslednje četvrtine, a sa terena je iznet na nosilima.

Tuga . . . pic.twitter.com/lqyC959BME

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Gael Mekel sa 19 poena, dok su Luka Mitrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Maik Cirbes ubacili po 14. U pobedničkom timu istakao se Lapornik sa 22 poena.

Ovo je prvi poraz Crvene zvezde na domaćem terenu u regularnom toku ABA lige posle tri godine, pošto je prošli put Zvezda izgubila u Pioniru od Igokee 19. oktobra 2012. godine.

Crvena zvezda je druga na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, koliko ima i Olimpija. Crveno-beli će tokom nedelje gostovati Realu u Evroligi, dok će u regionalnoj ligi, 26. oktobra gostovati Metalcu.

IV četvrtina

U poslednjoj četvrtini igralo se poen za poen, a u 32. minutu bilo je 55:55. Olimpija je povela 58:55, a u 34. minutu pri vođstvu gostiju od 64:62 povredio se kapiten gostiju Luka Mitrović, koji na nosilima iznet sa terena. On je povredio koleno. Olimpija je na oko četiri minuta pre kraja povela 67:66. Usledilo je nekoliko promašaja oba tima. Zvezda je povela 68:67, a usledila je trojka gostiju za 70:68. Cirbes je smanjio na 70:69, a Olimpija nije iskoristila napad. Zvezda je povela 71:70, a Rajt je doneo vođstvo gostima 73:71. Simonović nije pogodio trojku, a Rajt je ponovo bio precizan sa slobodnih bacanja. Lazić nije pogodio za tri poena, a gosti su potom mirno meč priveli kraju.

III četvrtina

Crvena zvezda je u 24. minutu povela 35:31. Obe ekipe ušle su u dobar napadački ritam, pa je Olimpija pružila izuzetno snažan otpor evroligašu iz Beograda. Epilog takve igre bilo je samo četiri poena prednosti za Zvezdu posle 30 minuta - 53:49.

II četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=ext2ZZo0Mhw


Početak druge četvrtine bio je sličan prvom. U prva dva minuta oba tima su napravili veliki broj grešaka, a prve poene postigli su gosti za 19:12. Košarkaši Crvene zvezde su tek posle tri minuta uspeli da se upišu u strelce za 21:14. Gosti su u 17. minutu prišli na 24:20. Veliki broj izgubljenih lopti domaćeg tima doveo je Olimpiju na minus jedan u 18. minutu, 26:25. Olimpija je uspela da preokrene rezultat i da povede 28:26. Zvezda je na poluvreme otišla sa vođstvom 30:28.

I četvrtina

Skoro dva minuta nije bilo poena na utakmici, a onda su gosti poveli sa 2:0, a onda i usledila i trojka za goste za 5:0. Slovenci su poveli 7:0, a trener Zvezde Dejan Radonjić morao je da zatraži tajm-aut. Zvezda je tek posle skoro četiri postigla prve poene i to sa linije slobodnih bacanja. Usledila je serija grešaka oba tima, a Zvezda je u 7. minutu izjednačila na 10:10. Sa dve dobre odbrane domaći su poveli 14:10, a usledio je tajm-aut za goste. Crveno-beli su prvu četvrtinu dobili sa 19:10. Crveno beli su dobili prvu četvrtinu zahvaljujući seriji od 15:0.

After 1/4: @kkcrvenazvezda - @union_olimpija 19:10; Follow live stats at http://t.co/EMowzeUAuk #ABALiga

MEČ MOŽETE UŽIVO PRATITI OVDE

Crveno-beli dočekuju "zmajčeke" posle ubedljivog trijumfa nad Strazburom u prvom kolu Evrolige. Zvezda je u dosadašnjem delu sezone regionalnog takmičenja ostvarila četiri pobede i jedan poraz. Olimpija je ostvarila tri pobede i dva poraza.

Autor: Kurir sport
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.