Zvezda slavi Pantera – spektakularna pobeda posle velikog preokreta

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavi Pantera – spektakularna pobeda posle velikog preokreta

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Asvel rezultatom 83:80 u 18. kolu Evrolige.

Utakmica je počela serijom Asvela 9:0 i to na krilima sjajnog Dejvida Lajtija uz pomoć Lomaža.

Zvezda je pokušala da se vrati u meč, ali je ubrzo bila odvraćena i domaćin stiže do dvocifrene prednosti. Da stvar bude još gora povredio se Marko Jagodić Kuridža prilikom doskoka posle pogođenog šuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pozitivne stvari su se desile na startu drugog kvartala, a najzaslužniji je bio Vladimir Štimac koji je već u tim momentima imao 13 postignutih poena.

Problemi na skoku su se nastavili, a Asvel je to itekako znao kako da kazni. Uz još neke istrčane kontra napade i pogođene trojke, francuski tim je na poluvremenu vodio sa 49:30.

Zvezda je uhvatila samo 7 skokova za 20 minuta košarke i uz to nije pogodila niti jednu trojku.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Na samom startu treće četvrtine, crveno-beli napravili su seriju 13:3. U tom periodu od pet minuta obe ekipe su ispunile bonus, a imale su i po tehničku u dva vezana napada.

Povreda Lorenca Brauna bacila je senku na odlične minute Zvezde, koja se spustila na jednocifren zaostatak, pa smo videli pravu rapsodiju u Lionu. Do kraja ovog dela dela meča crveno-beli stigli su do zaostatka od samo jednog poena.

Kevin Panter i Vladimir Štimac su igrali veoma dobro, a imali su i podršku Dobrića i Davidovca. Poslednji period počeo je tako što je dugo bilo nerešeno, a 5 minuta pre kraja Zvezda stiže do prve prednosti.

Upravo Panter postiže važne poene za tim Dragana Šakote, a tim poenima Zvezda ima dva poseda prednosti. Uvukla se nervoza pod kožu igrača Asvela i to je bilo jasno, a onda je stigla trojka Vladimira Štimca i najavljena je velika pobeda Crvene zvezde.

Ipak, gledali smo dramu. Asvel je stigao do dva poena zaostatka posle serije promađenih bacanja crveno-belih, a onda Kevin Panter poklanja loptu Lajtiju koji bez problema polaže za 80:80.

Kevin Panter je na kraju ipak bio heroj, pošto je pogodio pobedonosnu trojku i Zvezda je tako potukla Asvel iako je gubila sa 19 razlike na poluvremenu.

Najefikasniji pojedinac bio je Vladimir Štimac koji je ubacio 21 poen, a 18 je imao Kevin Panter. Na drugoj strani Pejn se istakao sa 17 poena, dok je Lomaž imao 14.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.