Zvezda se mučila pred derbi – samo bod u Inđiji!

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se mučila pred derbi – samo bod u Inđiji!

Fudbaleri Crvene zvezde neočekivano su remizirali na gostovanju u Inđiji 1:1, u 23. kolu Superlige Srbije.

Inđija je okončala niz crveno-belih od sedam uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu.

Domaćina je 15 minuta delilo od velike pobede, vodila je Inđija od 36. golom Krasića, ali u 75. Ben poravnava za konačan rezultat.

Inđija je igrala izuzetno disciplinovano svih 96 minuta, koliko je ukupno trajao ovaj meč, ali nije uspela da odoli svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadima gostiju.

Nakon 30-ak monotonih minuta, domaćin u 36. neočekivano stiže do vođstva. Pogrešio je vezni red Zvezde, Purtić šalje loptu u prazan prostor između štopera crveno-belih, a Ognjen Krasić beži Rodiću i preciznim udarcem matira Borjana (1:0).

Dejan Stanković reaguje na poluvremenu dvostrukom izmenom, ulaze Garsija i Pavkov i crveno-beli kreću sa dvojicom napadača.

Usledio je žestok pritisak na gol Inđije, gosti su konstantno kružili oko kaznenog prostora Inđije, ali nije bilo gol šansi.

U 60. minutu zamalo da se gostima osveti otvorena igra. Sjajnu priliku imao je Bastajić, ali Borjan sprečava 0:2.

Već u sledećem napadu Zvezda stiže do najbolje prilike na utakmici, Nikolić pronalazi Gobeljića koji se ubacio u kazneni iz drugog plana, ali on šutira pravo u Prekovića.

Nakon ovoga smo gledali bukvalno "viktorije", Zvezda je stezala obruč oko kaznenog Inđije, ali nije imala rešenje dok je nervoza rasla.

A onda, 15 minuta pre kraja – mat u tri poteza. Nikolić šalje dijagonalu do Gobeljića desno od kaznenog prostora domaćina. Bek Zvezde šalje nisku loptu u peterac, gde El Fardu Ben reaguje brže od svog čuvara Jovanovića i snažnim udarcem zakucava fudbal u mrežu (1:1).

Gosti su u međuvremenu dobili sedam žutih kartona i očekivano pet minuta pre kraja ostaju sa igračem manje, a isključen je Čermelj.

Zvezda kreće u konačnu ofanzivu, ali ni šest minuta nadoknade vremena nije bilo dovoljno gostima da probiju bunker domaćeg tima.

Zvezda je tek treći put u ovoj sezoni ostala bez pobede u Superligi, a u "večiti" derbi ulazi sa 62 boda. Partizan zaostaje 14, ali uz meč manje sa Proleterom (18h).

Fudbaleri Inđije su osvojili tek drugi bod u poslednja četiri kola, pa su ostali na 14 mestu na tabeli, sa svega četiri više od "fenjeraša" Mačve.

U sledećem kolu, crveno-bele očekuje "večiti" derbi sa Partizanom na "Rajku Mitiću" (nedelja, 18h TV B92).

S druge strane, Inđija gostuje Radničkom koji se bori za poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Tok meča možete pratiti UŽIVO u LIVE BLOGU B92:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.