Zvezda se osvetila Primorskoj na startu ABA lige!

Izvor: B92, 06.Okt.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se osvetila Primorskoj na startu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Primorsku sa 90:64 na startu regionalne ABA lige.

Izabranici Milana Tomića ostvarili su prvi trijumf u zvaničnim utakmicama u novoj sezoni.

Crveno-beli su se tako osvetili slovenačkom prvaku, pošto su upravo od njih nedavno izgubili u četvrtfinalu ABA Superkupa.

Zvezdu je do pobede predvodio Lorenco Braun, koji je imao dabl-dabl učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (18p+10as).

Dvocifren učinak imali su još i Ognjen Dobrić sa 13 poena, Džejms Gist dodao je 11, dok je Mohamed Faje meč završio sa 10 postignutih poena.

U poraženoj ekipi istakli su se Lens Heris sa 17 poena, Žiga Dimec dodao je 12, a Alen Hodžić 10 poena.

Pobeda aktuelnog šampiona ABA lige ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a gosti su samo u prvih pet minuta utakmice držali kakav-takav priključak.

Od tog momenta, Zvezda je krenula sa furioznom igrom, pojačala odbranu i skok u napadu, a Primorsku svela na samo tri postignuta poena u drugoj četvrtini.

Gde su stali u prvom, izabranici Milana Tomića nastavili su u drugom poluvremenu, a prednost je konstantno rasla i u jednom trenutku bila +36.

Uspeli su igrači slovenačke ekipe da smanje vođstvo domaćih i ovaj poraz znatno ublaže, pa je meč završen rezultatom 90:64 u korist Crvene zvezde.

U narednom kolu, 13. oktobra, crveno-bele očekuje teško gostovanje podgoričkoj Budućnosti, dok će Primorska dan ranije ugostiti Partizan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.