Zvezdino čudo u Milanu otišlo sa promašajima Gobeljića i Kataija! VIDEO

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 19:01

Zvezdino čudo u Milanu otišlo sa promašajima Gobeljića i Kataija! VIDEO

Crvena zvezda nije uspela, iako je opasno pritiskala Milan, i to sa igračem manje. Na kraju u osminu finala Lige Evrope ide italijanski tim – 1:1 (1:1).

Ukupan rezultat je 3:3, zbog čega Zvezda i njeni navijači moraju da budu ponosni, jer je Milan i sa najboljim igračima, sa igračem više, grcao u završnici.

Crveno-beli će žaliti za ogromnim prilikama koje su imali Gobeljić u jednoj situaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te oporavljeni Katai u drugoj u 82. minutu kojim bi došli do čuda u Milanu!

Počelo je košmarno. Nakon pet mirnih minuta i bez dešavanja, u šestom je gotovo ni iz čega dosuđen jedanaesterac za Milan.

Rade Krunić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta u bloku pogodila Marka Gobeljića u ruku. Iako je lopta išla daleko od gola, ruka nije bila u prirodnom položaju.

Sudija Hesus Hil Manzano je posle gledanja VAR snimka pokazao na "belu tačku", a siguran izvođač najstrože kazne bio je Frenk Kesi.

Zvezda jeste krenula smušeno, možda i uplašeno, ali se brzo oslobodila pritiska i potpuno pritisla "roso-nere", koji kao da su potcenili srpski tim.

Preko oporavljenog Mirka Ivanića, koji je igrao maestralno, Zvezda je pretila i zatresla mrežu već u 19. minutu.

Međutim, gol Ivanića je poništen jer je prethodno Radovan Pankov igrao rukom. Brzo je stigla sugestija iz VAR sobe.

Pritisak Zvezde se nastavio i tri minuta kasnije je El Fardu Ben iz slobodnog udarca pogodio prečku. A to je bio samo uvod u konačno izjednačenje crveno-belih, jer se Benu sve vratilo već u 24. minutu.

Ivanić ga je izbacio sjajnim pasom u situaciju jedan na jedan sa Romanjolijem, a Ben je to rešio rezantnim udarcem u dalji ugao u, takozvanu, malu mrežu gola Điđija Donarume!

Zvezdin brz odgovor dao je joj je krila, a u pojedinim momentima se u redovima Milana osetila i blaga panika. Ipak se već neko vreme nalaze u krizi rezultata, na terenu nije bilo najboljih igrača, a osetili su da Zvezda i te kako ume da ga ugrozi.

Ipak, najveću priliku do kraja prvog poluvremena imali su "roso-neri" u 37. minutu kada je Dalot ostao potpuno sam na nekih sedam metara od gola, ali je Borjan bravurozno intervenisao i spasao Zvezdu.

Stefano Pioli je već u poluvremenu ubacio svoje dve glavne napadačke opcije, najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića i prvog strelca Anta Rebića.

I zaista, Milan je u uvodnih 10ak minuta opasno pritiskao upravo preko njih dvojice, u jednoj situaciji bilo je vrlo opasno, ali je Zvezda "preživela" i opet se otrgla pritiska.

Prvo je Mirko Ivanić imao sjajnu priliku, ali je bio izblokiran, da bi posle tog kornera kompletna klupa Zvezde tražila penal, ali se Manzano, a ni VAR nisu oglašavali.

U 68. minutu najbolja prilika za Zvezdu i prosto je neverovatno kako lopta nije završila u mreži! Prvo je Seku Sanogo akrobatski pokušao, a Donaruma loptu paradom izbacio sa gol-linije pravo na nogu Gobeljiću.

Međutim, Zvezdin bek je, umesto da je mirno ubaci u mrežu, loptu lansirao preko prečke i ogromna šansa otišla je u nepovrat!

Minut kasnije u igru je ušao i Aleksandar Katai prvi put od novembra prošle godine, a u onda je indisponirani Gobeljić dobio crveni karton.

Bez ikakve potrebe je napravio prekršaj na protivničkoj polovini i zaradio drugu javnu opomenu, te je posle skrivljenog penala sam sebe kandidovao za tragičara utakmice.

Međutim, i pored toga što je igrala 10 na 11, Zvezda je pritiskala Milan, sa sve Ibrahimovićem i Rebićem u timu.

I onda, u 82. minutu, Aleksandar Katai je imao šansu utakmice. Dobio je loptu na levoj strani, imao prostora ispred sebe, što je za njega poslastica.

Mogao je i da proigra Pavkova ili Ivanića, ali je odlučio da šutira u bliži ugao i za malo je promašio.

Zvezda je nastavila da pritiska brojčano nadmoćniji Milan, a sporna situacija viđena je u trećem minutu nadoknade.

Zvezda je izborila korner, što je uvek šansa za Pavkova, ali sudija Manzano nije dozvolio da se on izvede, zbog čega je Dejan Stanković pobesneo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.