Pobeda Zvezde u srpskom okršaju ABA lige

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 15:18

Pobeda Zvezde u srpskom okršaju ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Megu rezultatom 76:69, u malom srpskom derbiju u okviru 19. kola ABA lige.

Izabranici Dejana Radonjića su preboleli dva uzastopna poraza u Evroligi i tako ponovo stali na pobednički kolosek.

Nisu baš najbolje započeli susret, bili su u zaostatku, ali su pred kraj prvog poluvremena stekli prednost, koju nisu ispuštali do kraja utakmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Šampion regionalne lige je i dalje prvi na tabeli sa skorom 16-1, dok je Mega osma sa učinkom 8-9.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 17 poena i šest skokova, a sa po 11 su ga ispratili Nikola Ivanović, koji je imao i šest uhvaćenih lopti, odnosno Ognjen Dobrić, koji je sakupio pet skokova.

Kod Mege najbolji je bio Karlo Matković sa 20 poena. Sedam manje je ubacio Aleksa Uskoković, a dvocifren, sa 10, bio je još Nikola Đurišić.

Mega je bila ta koja je od samog starta susreta diktirala ritam i na krilima Karla Matkovića stekla prednost.

Ona je najviše iznosila +7, a u pojedinim momentima domaći su imali priliku da razliku dodatno povise.

Ipak, u tome nisu uspeli, što su gosti iskoristili i sredinom druge deonice preokrenuli, a prvo poluvreme završili su sjajnim potezom Davidovca i trojkom od table uz zvuk sirene.

Tokom trećeg kvartala Zvezda je konstantno imala vođstvo od dva do šest poena razlike, a Megu su koštali ziceri Cerovine, te dekoncentracija u napadu.

Crveno-beli su pojačali ritam u završnici trećeg perioda, baš kao što su to uradili u završnici drugog, te po prvi put stekli dvocifrenu prednost, baš uoči poslednje četvrtine.

Zvezda je stekla maksimalno vođstvo od 15 poena razlike, da bi Mega kasnije uzvratila mini-serijom i ponovo razliku spustila na jednu cifru.

To je bilo sve od ekipe Vlade Jovanovića, koja nije više dovodila u pitanje pobedu crveno-belih na ovom meču.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Zadar, dok će Mega gostovati Studentskom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.