Uživo: Šuterske čarolije Madriđana u Areni, Zvezda - Real 60:73!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Šuterske čarolije Madriđana u Areni, Zvezda - Real 60:73!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju prvi meč Top 16 faze Evrolige i to protiv moćnog madridskog Reala, a zbivanja sa tog duela možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. U toku je poslednja četvrtina, u koju je Real ušao sa velikom prednošću od 45:58.

Ne daju se crveno-beli, uspevaju sada da lakše poentiraju, no odbrana im je potpuno uzdrmana - Burisis pogađa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako god poželi, sa polu-distance ili ispod koša, gde čak i ostaje usamljen, pa je prednost Reala "+13" na oko 4 minuta do kraja utakmice.

Nema šta da se doda rečenici "Real ima istinske zvezde košarke". Igraju majstori - majstorski, i ne zanima ih skoro 20.000 bučnih navijača u Areni, niti kvalitet rivala.

Serhio Rodrigez je postigao najpre dva, a onda i tri poena, potom se opet "upisao" i 35-godišnji Noćioni, pa je Real poveo sa 47:65, pre nego što je Jović ubacio trojku.

Zvezda - Real 45:58

Posle 42:40 za Zvezdu, Real je serijom 1:16 tokom koje je postigao četiri trojke u nizu potpuno preokrenuo zbivanja u svoju korist i pred crveno-belima je jako težak zadatak u poslednjih deset minuta.

Četiri trojke zaredom pogodio je Real, dve je dao Rudi Fernandez, jednu Ljulj, a jednu, još jedan španski reprezentativac, Serhio Rodrigez - i serijom 1:16 madridski klub je stigao do vođstva od 43:56.

Real stiže do "+7" jer je posle dalekometnog promašaja Mitrovića - dalekometno pogodio Rudi Fernandez, za 43:50.

Za to vreme, "delije" su razvile parolu na kojoj piše "Srbin Srbinu ne okreće leđa, Kapetane Dragane Srbija je uz tebe!"

Nezdovoljni odlukama sudija da se Zvezdi dosudi faul u napadu, pojedini domaći navijači, koji smatraju da im je voljeni klub oštećen tri puta u nizu, ubacili su neke predmete na parket, pa je meč na kratko bio prekinut. A kada je nastavljen, nedugo nakon Rejesovog pogotka za minimalno vođstvo Reala, Ljulj je Lazićev ofanzivni prekršaj "kaznio" - trojkom za 43:47.

Ne nazire se kome će pripasti ovaj meč. Ni najmanje.

Posle 27 minuta ige rezutlat je 43:42, i to nakon pogodaka španskih reprezentativaca Rejesa i Fernandeza iz nešto brže Realove ofanzivne postavke, odnosno Marjanovićevog pogotka iz reketa i jednog slobodnog bacanja Markusa Vilijamsa. Inače, Zvezda šutira penale 8/14 do ovog trenutka.

Ne ide Realu, a Zvezda se razigrala!

Posle "-7", samo dva minuta kasnije "+2" je za domaćina! Dva pogotka Mitrovića u nizu bili su uvod u novu dobru odbranu (greška Ljulja), a kontranapad je, na asistenciju Mitrovića, zakucavanjem završio Kalinić za 40:38 i tajmaut gostujućeg trenera Pabla Lasa.

Rejes i Mačijulis su kaznili promašaje Mitrovića i Vilijamsa, pa je Real poveo sa 31:38 pre nego što su uzvratili Branko Lazić trojkom, a onda i kapiten domaćih Mitrović, prodorom, te je semafor pokazao 36:38 u 23. minutu.

Počela je treća deonica

U Areni je, zvanično, 18.920 gledalaca

Zvezda - Real 31:34

Odlično se nosio domaćin sa madridskim asovima, bar u ovih 20 minuta vrlo borbene igre, u kojoj se rezultat menjao "na mahove", jer su jedni pa drugi u serijama pronalazili slabosti u suparničkim odbranama, sve dok ne bi usledio sličan odgovor.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila bolja u skoku (23:19), rivali su gotovo istovetno, slabo, šutirali trojke (Zvezda 2/12, a Real 4/13), a najbolji strelci bili su Mitrović sa 9 i Marjanović i Dženkins sa po 7 kod domaćina, odnosno Rejes sa 7 i Noćioni sa 6 kod gostiju.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Finiš meča, crveno-beli smanjili zaostatak, Zvezda - Real 69:77!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju prvi meč Top 16 faze Evrolige i to protiv moćnog madridskog Reala, a zbivanja sa tog duela možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. U toku je poslednja četvrtina, u koju je Real ušao sa velikom prednošću od 45:58...Trojka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.