Uživo: Sjajna košarkaška predstava u Areni, Zvezda - Real 36:38!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Sjajna košarkaška predstava u Areni, Zvezda - Real 36:38!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju prvi meč Top 16 faze Evrolige i to protiv moćnog madridskog Reala, a zbivanja sa tog duela možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. Na poluvremenu gosti su vodili sa 31:34, sada je u toku treća četvrtina.

Rejes i Mačijulis su kaznili promašaje Mitrovića i Vilijamsa, pa je Real poveo sa 31:38 pre nego što su uzvratili Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lazić trojkom, a onda i kapiten domaćih Mitrović, prodorom, te je semafor pokazao 36:38 u 23. minutu.

Počela je treća deonica

U Areni je, zvanično, 18.920 gledalaca

Zvezda - Real 31:34

Odlično se nosio domaćin sa madridskim asovima, bar u ovih 20 minuta vrlo borbene igre, u kojoj se rezultat menjao "na mahove", jer su jedni pa drugi u serijama pronalazili slabosti u suparničkim odbranama, sve dok ne bi usledio sličan odgovor.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila bolja u skoku (23:19), rivali su gotovo istovetno, slabo, šutirali trojke (Zvezda 2/12, a Real 4/13), a najbolji strelci bili su Mitrović sa 9 i Marjanović i Dženkins sa po 7 kod domaćina, odnosno Rejes sa 7 i Noćioni sa 6 kod gostiju.

Sjajna predstava u Areni!

Ne da se Zvezda, ni najmanje: na Realovu seriju odgovorila je najpre kapitenovim pogotkom, potom Mitrovićevom bravurom posle akcije Vilijams - Cirbes, a na 27:30 domaćina je primakao Markus Vilijams, slobodnim bacanjima.

Za to vreme, ako se izuzme konstantno korišćenje "pik-en-rola" od strane španskog reprezentativca Fernandeza, te atraktivno poentiranje Slotera, Real nije uspevao da nađe odgovor na Zvezdinu odbranu, pa otuda i smanjenje njegovog vođstva na "+3", uz dva minuta do kraja 2. deonice.

Kakvi su asovi Realovi igrači... Pokazali su to čim se Zvezda malo opustila - za minut su nanizali osam poena: precizni su bili Sloter (polaganje lopte u koš), Kej-Si Rivers i Noćioni (trojke), pa su tako prilično brutalno kažnjeni promašaji Kalinića i Cirbesa - Real sada vodi 21:28, igra se 17. minut utakmice.

Umesto Jovića i Blažiča ušli su Vilijams i Mitrović

Reprezentativac Jović je, bez gledanja, dodao loptu rezervnom centru Cirbesu, a njegovo zakucavanje bilo je deveti Zvezdin poen u nizu - domaćin vodi sa 21:20!

Ušao je Čarls Dženkins u igru i - odmah podigao Arenu na noge!

Sedam poena u nizu postigao je Amerikanac, najpre je trojkom vratio veru da Zvezda može do preokreta, potom je realizovao oba penala u narednom napadu, da bi kontru, na asistenciju Jovića, okončao novim pogotkom i - crveno-beli su za tili čas prišli na 19:20!

Evo šta je zabeležio naš foto-reporter Marko Metlaš na samom početku utakmice

Nije pomogao odmor crveno-belima, drugu deonicu daleko bolje je "otvorio" Real, koji konstantno vrši pritisak na spoljnoj liniji domaćina (plejmejker je trenutno Jović, koji je promašio šut za tri poena), a koji je u napadu sve precizniji - posle trojke iskusnog Noćionija, Madriđani su poveli sa 12:20 u 12. minutu igre.

Sve vreme u delu gde su najvatreniji navijači vijori se samo jedna zastava na kojoj je nacrtana jagoda - što simbolično predstavlja sećanje na ubijenog navijača Marka Ivkovića, kome je nadimak bio upravo Jagoda

Zvezda - Real 12:15

Nije išlo Zvezdi u napadu, ali je vrlo borbenom odbranom uspela da spreči Realove zvezde da se razmahnu. Sedam poena postigao je Marjanović, preostalih pet koje su dali crveno-beli - Luka Mitrović. Kod gostiju, pet je ubacio Rejes, četiri Ajon, a po dva Fernandez, Mačijulis i Burusis. Posle prve pogođene trojke, Real je promašio naredna četiri dalekometna pokušaja (Zvezda je ostala na svojih 1/6), a u skokovima je domaćin bolji, 14:11.

Zvezda je do sada šutirala trojke 1/6, a posle tri uzastopno promašena penala (dva Blažičeva), Boban Marjanović je konačno bio precizan sa linije za slobodna bacanj, smanjivši prednost Reala na 10:13.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Sjajna košarkaška predstava u Areni, Zvezda - Real 40:38!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju prvi meč Top 16 faze Evrolige i to protiv moćnog madridskog Reala, a zbivanja sa tog duela možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. Na poluvremenu gosti su vodili sa 31:34, sada je u toku treća četvrtina...Ne ide Realu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.