Uživo: Evroligaški duel u Pioniru, Zvezda - Makabi 31:30

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Evroligaški duel u Pioniru, Zvezda - Makabi 31:30

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju meč 7. kola Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva, a zbivanja sa tog susreta možete uživo da pratite uz Blicsport.rs. Zvezda je trojkama otpočela ovaj meč, a onda na kratko "izgubila" centra Raška Katića, koji je povredio skočni zglob, ali se u igru vratio u drugoj deonici.

Trenutno: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crvena zvezda Telekom - Makabi 31:30 (2. četvrtina)

Hala je bila puna pola sata pre početka meča, a i Makabi će imati podršku petnaestaktak navijača, koju su smešteni iza gostujuće klupe i specijalno obezbeđeni redarima. Oni su prilikom izlaska njihovih igrača razvili izraelsku i klupsku zastavu, što nije naišlo na odobravanje crveno-belih pristalica, koji su gromoglasno pozdravili pulene Dejana Radonjića.

Gosti su oslabljeni neigranjem povređenog centra Šona Džejmsa, koji se čak nije našao ni u protkolu, a koji je u dosadašnjem toku Evrolige prosečno postizao po 11,7 poena po odigranoj utakmici. Zvezdi je ubacio 13 u pobedi Makabija od 96:82 u prvom ovosezonskom susretu ovih timova.

U toku je druga četvrtina

Transparent "Delija"

Navijači Crvene zvezde razvili su transparent "Velimir Dunjić, politički zatvorenik", pružajući tako podršku utamničenom navijaču, ali veći deo hale nije prihvatio da peva pesme u njegovu čast.

Prva četvrtina završena je vođstvom Zvezde od 22:18, a drugu je "otvorio" prodorom i pogotkom Blažič, koji je "krađom" zaustavio prvu narednu akciju Makabija. Činilo se da je to idealna prilika da se prednost dodatno uveća, ali čak četiri naredna napada nisu realizovali igrači Dejana Radonjića, pa im se rival približio na poen zaostatka. A taman kada je svojim prvim poenima na meču izraelski reprezentativac Dejvid Blu, pogotkom sa polu-distance, doveo Makabi do 26:27, "medijski tajmaut" stigao je u pravi čas za domaće.

Kada su se na parket vratili igrači, među njima se našao i Raško Katić, čija povreda skočnog zgloba očigledno nije bila teže prirode. Pomalo učmalu atmosferu u tim trenucima "prodrmao" je Dženkins, koji je uz faul pogodio trojku i "rezultasku klackalicu" promenio u Zvezdinu korist, jer je posle pogotka sa linije penala doneo 32:30 domaćem timu.

Zvezda dalekometnom paljbom otvorila meč

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rešio je da meč počnu Nelson, Lazić, Šilb, Mitrović, Marjanović, a naspram njih Dejv Blat je poslao petorku u sastavu Ohajon, Smit, Pnini, Ingls, Skorcijanitis.

Utakmicu je otvorio napadom Makabi, pogotkom Devina Smita izvan linije od 6,75 metara, a trojkom je odmah uzvratio Nelson. Raspucali su se vrlo brzo i jedni i drugi, Zvezda pomalo individualnim, ali vrlo kreativnim rešenjima poput Lazićevog lukavog proigravanja Mitrovića, a tim iz Tel Aviva sigurnom igrom 2-na-2. Međutim, posle dve uzastopne trojke, Šilove i Lazićeve, crveno-beli su stigli do prve osetnije prednosti, 13:9. Ipak, Pninijev dalekometni šut i "bejbi Šekovo" nadmudrivanje sa Marjanovićem omogućilo je "ponosu Izraela" da upravo sa dva uzastopna Skorcijanitisova poentiranja iz rekota povede sa 15:16.

Posle prvog tajmauta, tokom kog je snažni centar Makabija ostao na klupi, a sa nje u Zvezdinu postavu ušao Raško Katić, publiku je na noge podigla četvrta trojka njenih ljubimaca, pa je pogotkom Blažiča domaćin vratio prednost.

Katić je, međutim, nedugo zatim doživeo povredu skočnog zgloba, zbog čega je odšepao sa terena, pravo u svlačionicu. A na terenu su se konačno "pojavile" i odbrane, pa je posle burnog početka usledio nešto sporiji ritam, u kome je Zvezda stigla do 22:18, rezultata kojim je završena prva deonica.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Evroligaški duel u Pioniru, Zvezda - Makabi 33:32

Izvor: Blic, 28.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju meč 7. kola Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva, a zbivanja sa tog susreta možete uživo da pratite uz Blicsport.rs. Zvezda je trojkama otpočela ovaj meč, a onda na kratko "izgubila" centra Raška Katića, koji je povredio skočni zglob, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.