Upućen zahtev policiji i carini da spreče ulazak ekipe Crvene zvezde na Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upućen zahtev policiji i carini da spreče ulazak ekipe Crvene zvezde na Kosovo

Sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Saljihu izjavio je da je savez od kosovske policije i carine zatražio da spreči ulazak fudbalera Crvene zvezde, koji bi 25. septembra u Zvečanu trebalo da igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Kako prenosi portal Kossev, Saljihu je rekao da je malo verovatno da će Zvezda igrati utakmicu na Kosovu a da će, ukoliko se to ipak desi, to biti propust kosovskih organa bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

On je dodao da je Fudbalski savez Kosova već uložio žalbu Fifi i Uefi, kao što je učinio i letos kada je Trepča odbila da se takmiči u prvenstvu Kosova i odlučila da svoje utakmice igra u Srpskoj ligi Zapad.

"Fifa i Uefa bi trebalo da odmah i momentalno zaustave učestvovanje klubova sa Kosova u sklopu takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Srbije. Situacija će eskalirati ukoliko FK Trepča bude zaigrala u Srpskoj ligi grupe zapad, što neće tolerisati Vlada, policija i ostali zvaničnici", naveo je tada u saopštenju Fudbalski savez Kosova.Osim toga, kosovski fudbalski savez zahteva od tih međunarodnih fudbalskih organizacija da "primoraju" Fudbalski savez Srbije da promeni svoj status kojim Kosovo predstavlja kao deo svog saveza.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

FS Kosova: Zvezda nema dozvolu da igra u Zvečanu, to je provokacija

Izvor: RTS, 19.Sep.2019

Kosovski fudbalski savez zatražio je od lokalne policije i nadležnih organa da ne dozvoli utakmicu između Trepče i Crvene zvezde u Zvečenu u šesnaestini finala Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar Erol Salihu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.