Uključen i Interpol u istragu Zvezde, a piše se da je doušnik čelnik FK Partizan

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uključen i Interpol u istragu Zvezde, a piše se da je doušnik čelnik FK Partizan"

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom navoda da je meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona bio namešten.

Proteklih dana digla se velika prašina zbog pisanja francuskog "L’Ekipa" da je pred utakmicu Lige šampiona "neimenovani čelnik Zvezde" pokušao da uplati pet miliona evra na pobedu Parižana od pet i više golova razlike, zbog čega su taj meč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i klubovi koji su u pitanju, pod lopom UEFA i istražnih organa.

Sada su reagovali iz tabora "crno-belih".

"Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se u Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja", navodi se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Dodaje se da je njihov klub nepotrebno uvučen u čitavu priču sa namerom da mu se naudi.

​"U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima, neki od medija potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu ‘saznanja’ o tome da je nekakav ‘doušnik’ iz Srbije i to baš neki čelnik FK Partizan koji ‘je u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda".

Vuletić u saopštenju insistira da se pronađe i onaj koji je dostavio informacije francuskom listu.

​"Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt, a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo".

Za kraj, uz konstataciju da ovaj slučaj može da ugrozi integritet fudbala u Srbiji, Partizan je poželeo najvećem rivalu da utvrdi da li je i ko bio umešan u "nelegalne radnje".

"Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan DŽajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama. Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju", zaključuje se u saopštenju Partizana koje je potpisao Vuletić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezdin čelnik stigao u Pariz, "dojava" dve nedelje pre meča?

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2018

Počinje rasplet, Zvezda je već preduzela mere kako bi dokazala da je u pitanju lažna priča. L'Ekip ne odustaje od optužbi, tvrde da su imali informaciju 13. septembra...Kako pišu "L'Ekip" i "Frans Futbol" Zvezda je poslala svog čoveka u Pariz, verovatno zbog susreta sa advokatima i početka odbrane...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.