Ukinuto rešenje o oduzimanju Džajićeve imovin

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2011, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuto rešenje o oduzimanju Džajićeve imovin

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda u Beogradu na osnovu kojeg je bivšem direktoru fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Draganu Dzajiću privremeno oduzet deo imovine.

Apelacioni sud saopštio je danas da je ukinuo rešenje kojim je od Dzajića privremeno oduzeta porodična stambena zgrada od 242,96 metara kvadratnih u Ulici Neznanog junaka 9 u Beogradu, garaža od 65 metara kvadratnih, i automobil.

Ukinuto je rešenje i o oduzimanju imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << još nekim licima ali se u saopštenju Apelaciong suda ne navodi na koja se lica to odnosi.

Apelacioni sud je ukinuo rešenje Višeg suda u delu kojim je odbijen zahtev Višeg javnog tužioca za privremeno oduzimanje stana od 82,75 kvadratnih metara od Džajića, automobila, a od trećih lica stanova, garaže, kuća, stambenih zgrada, automobila, prava korišćenja zemljišta, preduzeća i novca.

Po oceni Apelacionog suda, prvostepeno rešenje je doneto uz bitnu povredu krivičnog postupka jer sud za svoje zaključivanje da se radi o imovini koja je proistekla iz krivičnog dela, nije dao dovoljno jasne i obrazložene razloge.

Oni koji su dati u obrazloženju su nerazumljivi i u velikoj meri paušalni, pa bez obzira na to što se radi o privremenom oduzimanju imovine, rešenje se nije moglo ispitati zbog čega je moralo biti ukinuto, naveo je u obrazloženju drugostepeni sud.

Presudom Višeg suda, Dzajiću je svojevremeno privremeno oduzeto vozilo "tojota landkruzer", kao i stan Dzajićeve supruge Branislave od 98 kvadrata u Molerovoj ulici u Beogradu.

Njoj je privremeno oduzet porodično-stambeni objekat u izgradnji, pravo na korišćenje zemljišta površine 14 ari u Botićevoj ulici.

Bivši funkcioner "Crvene zvezde" Vladimir Cvetković prvostepenim rešenjem je ostao bez tri stana i vozila "micubiši pajero".

Od Miloša Marinkovića, koji je bio sekretar u "Crvenoj zvezdi", oduzet je sef u kojem je pronađeno oko 28.000 američkih dolara, ali prvostepeni sud nije prihvatio zahtev da mu se privremeno oduzme stan u Ulici poručnika Spasića i Mašere.

Od njegove bivše supruge Gordane oduzet je stan od 129 kvadrata u Braće Jugovića, a od sadašnje supruge četvorosoban stan od 136 kvadrata u Ulici narodnih heroja.

Viši sud tada nije prihvatio zahtev tužilaštva da se od fudbalskog menadžera Ranka Stojića i njegove supruge privremeno oduzme imovina.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.