Izvor: RTS, 11.Jun.2021, 14:06

Ukinut pritvor optuženima za nasilje u Beton hali

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda na Savskom šetalištu.
Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je da ne bi uticali na svedoke tokom istražnog postupka, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.
Što se tiče predloga tužilaštva da im se pritvor produži da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku, krivično vanpretresno veće suda je zaključilo da taj razlog ne stoji, dodala je Stankovićeva.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu u četvrtak optužni predlog protiv ove desetorice kojim ih tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.
Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U. S., N. N., J. V., M. P., J. P., S. P., F. M., N. R., I. Š. na godinu dana zatvora.
Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayt" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.
Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu napuštali baštu, plašeći se za svoju bezbednost. Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.
Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Desetoro, čiji su inicijali navedeni, optuženo je za krivično delo, a protiv njih 99 pokrenuti su prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.    

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iz pritvora pušteno 10 učesnika “ološijade” kod Beton hale, tužilaštvo traži zatvorske kazne

Izvor: Luftika.rs, 11.Jun.2021

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.. – Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.