Hrabra Zvezda na korak do čuda - Milan remijem do osmine finala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 04:13

Hrabra Zvezda na korak do čuda - Milan remijem do osmine finala

Crvena zvezda nije uspela, iako je opasno pritiskala Milan, i to sa igračem manje. Na kraju u osminu finala Lige Evrope ide italijanski tim – 1:1 (1:1).

Počelo je košmarno. Nakon pet mirnih minuta i bez dešavanja, u šestom je gotovo ni iz čega dosuđen jedanaesterac za Milan.

Rade Krunić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta u bloku pogodila Marka Gobeljića u ruku. Iako je lopta išla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << daleko od gola, ruka nije bila u prirodnom položaju.

Sudija Hesus Hil Manzano je posle gledanja VAR snimka pokazao na "belu tačku", a siguran izvođač najstrože kazne bio je Frenk Kesi.

Zvezda jeste krenula smušeno, možda i uplašeno, ali se brzo oslobodila pritiska i potpuno pritisla "roso-nere", koji kao da su potcenili srpski tim.

Preko oporavljenog Mirka Ivanića, koji je igrao maestralno, Zvezda je pretila i zatresla mrežu već u 19. minutu.

Međutim, gol Ivanića je poništen jer je prethodno Radovan Pankov igrao rukom. Brzo je stigla sugestija iz VAR sobe.

Pritisak Zvezde se nastavio i tri minuta kasnije je El Fardu Ben iz slobodnog udarca pogodio prečku. A to je bio samo uvod u konačno izjednačenje crveno-belih, jer se Benu sve vratilo već u 24. minutu.

Ivanić ga je izbacio sjajnim pasom u situaciju jedan na jedan sa Romanjolijem, a Ben je to rešio rezantnim udarcem u dalji ugao u, takozvanu, malu mrežu gola Điđija Donarume!

Zvezdin brz odgovor dao je joj je krila, a u pojedinim momentima se u redovima Milana osetila i blaga panika. Ipak se već neko vreme nalaze u krizi rezultata, na terenu nije bilo najboljih igrača, a osetili su da Zvezda i te kako ume da ga ugrozi.

Ipak, najveću priliku do kraja prvog poluvremena imali su "roso-neri" u 37. minutu kada je Dalot ostao potpuno sam na nekih sedam metara od gola, ali je Borjan bravurozno intervenisao i spasao Zvezdu.

Stefano Pioli je već u poluvremenu ubacio svoje dve glavne napadačke opcije, najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića i prvog strelca Anta Rebića.

I zaista, Milan je u uvodnih 10ak minuta opasno pritiskao upravo preko njih dvojice, u jednoj situaciji bilo je vrlo opasno, ali je Zvezda "preživela" i opet se otrgla pritiska.

Prvo je Mirko Ivanić imao sjajnu priliku, ali je bio izblokiran, da bi posle tog kornera kompletna klupa Zvezde tražila penal, ali se Manzano, a ni VAR nisu oglašavali.

U 68. minutu najbolja prilika za Zvezdu i prosto je neverovatno kako lopta nije završila u mreži! Prvo je Seku Sanogo akrobatski pokušao, a Donaruma loptu paradom izbacio sa gol-linije pravo na nogu Gobeljiću.

Međutim, Zvezdin bek je, umesto da je mirno ubaci u mrežu, loptu lansirao preko prečke i ogromna šansa otišla je u nepovrat!

Minut kasnije u igru je ušao i Aleksandar Katai prvi put od novembra prošle godine, a u onda je indisponirani Gobeljić dobio crveni karton.

Bez ikakve potrebe je napravio prekršaj na protivničkoj polovini i zaradio drugu javnu opomenu, te je posle skrivljenog penala sam sebe kandidovao za tragičara utakmice.

Uskoro opširnije...

Ovako je protekao tok utakmice:

Kraj! Neverovatno da Manzano nije pustio da se izvede korner koji je Zvezda izborila u trećem minutu nadoknade!

90. minut - Dva opasna kornera Zvezde! Pritisak, pritisak, pritisak... Nikako da jedna lopta pronađe visokog Pavkova.

87. minut - Zvezda pritiska! Može li do čuda na San Siru?

82. minut - Šansa utakmice za Kataija! Prošla mu je lopta na levu stranu, imao je situaciju koju on samo može da poželi, gotovo otvoren put ka golu. Probao je da pogodi bliži ugao, ali je bio za malo neprecizan!

74. minut - Poništen gol Milana. Lep gol Milana, ali je Ibrahimović, koji je asistirao, bio u ofsajdu.

70. minut - Gobeljić isključen! Drugi žuti karton za Gobeljića, zbog bespotrebnog prekršaja na sredini terena. U međuvremenu, u igri je Aleksandar Katai. Prvi njegovi minut još od novembra prošle godine.

69. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Donaruma je čudesno odbranio udarac Bena, na loptu je naleteo Gobeljić, ali nekontrolisano šutira. Ogromna prilika za crveno-bele.

64. minut - I nikako Kanga da namesti nišanske sprave. Treći put sa distance šalje loptu pored stative.

62. minut - Zvezda tražila penal! Posle kornera sa desne strane, lopta je išla na Bena koji je bio u duelu sa Kastiljehom. Međutim, Španac Manzano je pokazao da se igra nastavi, iako su svi sa klupe Zvezde tražili da se pogleda VAR snimak.

61. minut - Odličan prodor Mirka Ivanića, na kraju je udarac izblokiran, korner za Zvezdu.

58. minut - Gajić upropastio obećavajući napad Zvezde. Bila je situacija 4 na 3, ali je desni bek Zvezde loptu poslao u aut, niti centaršutem, niti udarcem ka golu.

54. minut - Ogromna šansa za Rebića. Ibrahimović je spustio loptu glavom za Rebića, ali ovaj nije uspeo da je prosledi u mrežu.

53. minut - Ibrahimović šutira posle kombinacije sa Kesijem. Pravo u Borjana koji je uhvatio "živu" loptu".

51. minut - Probao je i Njegoš Petrović. Ali je njegov udarac sa nekih 25 metara otišao visoko preko gola.

48. minut - Opet Kanga preti sa distance. Ali, opet lopta ide pored gola.

Počelo je drugo poluvreme. U igru ulaze Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić. Izašli su Rafael Leao i Rade Krunić. I Dejan Stanković je napravio izmenu. Izašao je Slavoljub Srnić, a u igri je sada Njegoš Petrović.

Kraj prvog poluvremena! Veoma sadržajno prvo poluvreme na San Siru koje ohrabruje!

43. minut - Strahovit udarac Kange. Kanga je opalio lopti sa 30 metara, lopta je proletela tik uz stativu.

37. minut - Borjan brani stopostotnu priliku! Dalot je ostao potpuno sam na drugoj stativi, mogao da bira gde će da šutira, ali je Borjan fantastično odbranio i sačuvao crveno-bele.

35. minut - Oseća se pomalo i panika u redovima Milana. Znaju da su u krizi rezultata, da nemaju najbolje igrače na terenu i ponovo su se uverili da Zvezda još kako ume da ih ugrozi.

31. minut - Zvezda definitivno može da igra sa Milanom. Samo je potrebno smanjiti greške kao pod penala. Igra se uglavnom na polovini italijanskog tima.

24. minut - GOOOL!!! Zvezda je izjednačila, strelac je Ben. Mirko Ivanić je asistirao Benu, ovaj se namestio i matirao Donarumu. Odlična igra Zvezde u poslednjih nekoliko minuta.



22. minut - Prečka! Ben je šutirao iz slobodnjaka, iz idealne pozicije, pogodio je prečku.

19. minut - GOL! Ipak ruka...Ben je zatresao mrežu posle kornera, ali je VAR video da je lopta pre toga udarila u ruku Radovana Pankova.

14. minut - Ben pokušava. Dobro je da se Zvezda oslobodi stege koju je pokazala na početku.



8. minut - GOL! Milan vodi! Frank Kesi je bio precizan.

6. minut - Krunić prvi preti. Napad Milana je Krunić pokušao da završi udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je bio izblokiran. Gobeljića je lopta pogodila u ruku, ali je Manzano pokazao da se igra ipak nastavi. Ipak će Manzano gledati VAR... Penal! Nije bilo namere, ali je Gobeljić ipak uticao na igru...

Počeo je meč.

Poznati su sastavi timova:

Milan: Donaruma, Kalabrija, Romanjoli, Tomori, Dalo, Kesi, Krunić, Meite, Kasteljeho, Čalhanoglu, Leao.

Crvena zvezda: Borjan, Sanogo, Degenek, Pankov, Gobeljić, Srnić, Kanga, Gajić, Ivanić, Ben, Falćineli.

Crveno-beli se nadaju pobedi ili remiju većem od 2:2 koliko je bilo u Beogradu pre sedam dana. I jedni i drugi će biti oslabljeni. "Roso-neri" su bez povređenih Marija Mandžukića i Ismaila Benasera, dok Zvezdi nedostaju čak četvorica igrača.

Dejan Stanković morao je da sastavi odbranu bez suspendovanihNemanje Milunovića i Milana Rodića, kao i povređenih Veljka Nikolića i Strahinje Erakovića.

Put Italije nije krenuo ni Aksel Bakajoko, ali jeste Aleksandar Katai koji nije odigrao zvaničan meč od novembra prošle godine.

Mirko Ivanić je stisao zube i nastupiće od starta u, verovatno, najvažnijoj utakmici sezone

Pravdu će deliti španski arbitar Hesus Hil Manzano, poznat po tome da je jedini sudija na svetu koji je dodelio crveni karton Lionelu Mesiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZVEZDIN UNIVERZALAC ĆE MORATI DA PRIMI INJEKCIJU? Stanković nema drugo rešenje: Gobeljić će protiv Milana igrati pod BLOKADOM!

Izvor: Kurir, 25.Feb.2021

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21h igraju u Milanu revanš utakmicu šesnaestinu finala Lige Evrope sa istoimeinim domaćinom, velikanom evropskog fudbala.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.