Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 13:30

UŠAO U LEGENDU: Katai dobitnik prestižne nagrade, a imaće i novi dres u Zvezdi

Iza krila crveno-belih je najbolja sezona u karijeri.

Aleksandar Katai je drugi dobitnik nagrade “Bora Kostić” koju dodeljuje FK Crvena zvezda.

Katai će u nedejju uoči utakmice sa Radničkim iz Niša (20 časova) na startu nove sezone primiti nagradu kao najbolji strelac crveno-belih u minuloj sezoni sa 33 gola. Takođe, Zvezdin “Magiko” će dobiti na poklon i dres sa brojem 150, što simbolički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << označava broj njegovih utakmica u Zvezdinom dresu.

Vispreni dribler je na 47 utakmica postigao 33 gola i kreirao još 13, što ga osim najboljim strlecem, čini i prvim asistentom Crvene zvezde u sezoni za nama.

Katai je u prethodnoj sezoni postizao golove protiv čak 15 ekipa, a to su: Partizan (4), Novi Pazar (4), Radnički Niš (4), Mladost (3), Kluž (2), Kairat (2), Braga (2), TSC (2), Proleter (2), Voždovac (2), Vojvodina (2), Napredak, Radnik, Čukarički i Radnički 1923.

Nagrada "Bora Kostić" ustanovljena je prošle godine, kada je otvorena i loža sa imenom legendarnog golgetera Crvene zvezde. Ovu nagradu osvaja najbolji strelac crveno-belih u jednoj takmičarskoj godini, računajući sve utakmice.

Prvi laureat bio je Mirko Ivanić koji je u takmičarskoj godini 2020/21 postigao 21 pogodak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.