UEFA - Kakve su kazne za uletanje navijača na teren?

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA - Kakve su kazne za uletanje navijača na teren?

Evo malo istorije u prethodnim slučajevima, kako je UEFA reagovala na uletanje navijača na teren?

Crvena zvezda će biti kažnjena od strane UEFA jer je pokrenut postupak po pet tačaka i to zbog:

- uletanja na teren nakon utakmice

- bakljade

- nanešene štete na stadionu

- bacanja stvari na teren

- isključenje Milana Kosanovića

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Za par dana, 7. septembra, UEFA će doneti odluku o kazni srpskom šampionu, a kakve su kazne bile do sada za ostale timove kojima se dešavala slična situacija?

Početkom avgusta su igrali Asteras i Hibernijan i domaći su kažnjeni zbog uletanja navijača na teren i to sa - 5 hiljada evra i upozorenjem.

Na istoj utakmici zbog bakljade je kažnjen Hibernijan sa 8 hiljada evra i upozorenjem.

Budućnost iz Podgorice je kažnjena po istom osnovu (za uletanje navijača na teren) sa 18 hiljada evra, tada su se navijači podgoričkog tima sukobili sa redarima, pa i sa policijom, pa su tada dve osobe privedene zbog incidenta.

FCSB, odnosno nekadašnja Steaua, trebalo je da bude kažnjena zbog loše organizacije u meču protiv Hajduka, bacanja predmeta na teren, bakljade i ulaska navijača na teren, očekivala se kazna 31. avgusta, ali do kazne još nije došlo jer se na zvaničnom sajtu UEFA ne nalazi informacija o tom slučaju.

To je što se tiče ove sezone, odakle možemo zaključiti da niko nije ozbiljnije kažnjen, ali treba imati u vidu da je Crvena zvezda neko ko je redovno na tapetu UEFA i da prikupljanje ovakvih dešavanja samo šteti klubu iz Ljutice Bogdana, pa se treba očekivati drastičnija kazna od gore navedenih. Nadamo se ne i novo zatvaranje dela tribine ili čitavog stadiona.

Problem jeste i nanešena šteta na stadionu jer je UEFA nešto rigoroznija po tom pitanju nego po pitanju ulaska navijača na teren.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.