U Zvezdi svi negativni na kovid 19, ali ima razloga za brigu

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 19:03

U Zvezdi svi negativni na kovid 19, ali ima razloga za brigu

Svi košarkaši i članovi stručnog štaba Košarkaškog kluba Crvena zvezda negativni su na kovid 19, objavio je klub sa Malog Kalemegdana. Ipak, fizičko stanje ekipe je, kako se navodi, za brigu.
Svi igrači prvog tima, stručni štab i menadžment srpskog i regionalnog šampiona danas je dobio negativne rezultate kovid 19 testova.

”Testiranje na kovid 19 naš klub obavio je po svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procedurama, i smatra ga prvim i najneophodnijim korakom, kako bi uopšte mogli da razmišljamo o početku priprema u ovim okolnostima koje su nove za sve, i kojih nije lišena ni brojna svetska i evropska košarkaška porodica. Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju svojih igrača, svih zaposlenih ali i o društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice!”, poručuju crveno-beli.
Kako stoji u saopštenju objavljenom na sajtu, nakon testiranja na kovid 19, u ponedeljak su Zvezdini košarkaši obavili i neophodne testove opterećenja kako bi lekari i fizioterapeuti proverili fizičku spremu igrača nakon dvomesečnog karantina.
”Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, KK Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Republike Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja”.
Srpski košarkaški velikan naglašava i da je kao društveno odgovoran klub, koji je tokom vanrednog stanja koje je proglašeno od strane nadležnih organa Republike Srbije, sport stavio u drugi plan, ponovivši ”da želi da dođe do rezultata isključivo i samo na terenu bez ikakvih ’kampanja’ i raznih ’analiza’ ko je šta učinio do početka pandemije, i ko je i za koje takmičenje spreman”, stoji u poruci Crvene zvezde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.