Trofej prvaka sveta stigao na stadion Crvene zvezde

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trofej prvaka sveta stigao na stadion Crvene zvezde

Trofej klupskog prvaka sveta stigao je danas na stadion "Rajko Mitić", nakon odluke Međunarodne fudbalske federacije da Crvenoj zvezdi, ali i ostalim ekipama koje su osvojile Interkontinentalni kup u periodu od 1960. do 2004. godine, zvanično prizna kao titulu najboljeg na planeti.
Sve do 27. oktobra 2017. godine osvajači Interkontinentalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupa, pobednici utakmice između šampiona Evrope i Južne Amerike, nisu bili zvanično priznati kao klupski prvaci sveta.

Zato će navijači crveno-belih danas, od 17 sati ispred klupskog muzeja i tri sata pre meča Crvene zvezde i Rada u Superligi, imati priliku da prvi put vide taj pehar.
Do sada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvanični trofej prvaka sveta, već samo sponzorski.
Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.
Ekipu je u Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trofej prvaka sveta izložen na Zvezdinom stadionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019

Trofej klupskog prvaka sveta izložen je danas ispred stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu uoči meča između fudbalera Crvene zvezde i Rada u 12. kolu Superlige...Pehar je danas stigao na beogradsku Marakanu nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) priznala Crvenoj zvezdi, kao i ostalim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.