Top momenti 2018: Pavkov, Degenek, Ben, Zvezda je u LŠ...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top momenti 2018: Pavkov, Degenek, Ben, Zvezda je u LŠ...

Najveći san navijača fudbalera Crvene zvezde, posle više od dve decenije čekanja, ostvario se u avgustu 2018. godine plasmanom u Ligu šampiona.

U dramatičnom revanšu protiv austrijskog Salcburga izabranici Vladana Milojevića uspeli su skoro "nemoguće", nadoknadili minus od dva gola, od 0:2 stigli do 2:2 i prošli u elitu.

Ostaće zapisano da je dvostruki strelac za Zvezdu bio El >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fardu Ben, ali istinski junaci bili su Miloš Degenek, dvostruki asistent, i Milan Pavkov, koji je pokrenuo preokret.

"Utakmica u Salcburgu bila je najemotivnija i zauvek će se pamtiti. Ona mi mnogo znači jer kada vidiš toliku radost u očima navijača, radost u Srbiji, to je fenomenalno i teško opisivo. Uz trijumf nad Liverpulom, taj meč je najveći momenat u godini", rekao je Degenek Tanjugu.

On je otkrio da se tokom slavlja u Salcburgu malo šalio kada je rekao da je on strelac drugog gola, a ne Ben.

"Gol za 2:2 mi je najemotivniji trenutak u karijeri, a imao sam pored toga još jedan, kada sam sa Australijom izborio Svetsko prvenstvo. To mi je dečački san", poručio je Degenek.

Zvezda je posle u grupnoj fazi osvojila četiri boda u najjačoj mogućoj konkurenciji protiv Pari Sen Žermena, Liverpula i Napolija, a trijumf protiv engleskog velikana u Beogradu od 2:0 ostaće upisan kao prvi jednog srpskog kluba u Ligi šampiona.

Top momenti 2018: Penal za Srbiju? Brih odmahuje...

Srbija se u 2018. godini vratila među najbolje fudbalske reprezentacije sveta, učešće na Mundijalu u Rusiji samo po sebi se može nazvati uspehom, ali je utisak da se moglo više.

Zašto nije, postoje realni razlozi poput smene selektora Slavoljuba Muslina i postavljanje na njegovo mesto "neiskusnog" Mladena Krstajića, ali i oni koji se mogu nazvati "višom silom", kao što je arbitraža Nemca Feliksa Briha na "nesrećno i nespretno" izgubljenoj utakmici protiv Švajcarske sa 2:1.

Iako je mnogima unapred bilo čudno što Nemac sudi utakmicu protiv Švajcarske, tek ne terenu se videlo koliko nešto nije u redu, a kulminacija svega bio je nedosuđeni penal nad Aleksandrom Mitrovićem, pri rezultatu 1:1, za koji je čak i prvi čovek Uefe Aleksandar Čeferin rekao da je to primer zbog kojeg je potrebno uvesti VAR tehnologiju.

"Lepa su sećanja na Mundijal, iako ostaje žal i gorak ukus za mečom protiv Švajcarske, desile su se stvari koje nije trebalo da se desi. Mogli smo više da napravimo u Rusiji. Zameram Brihu što nije svirao penal. Situacija je bila čista, a ne 'mogao je ili ne'... Ceo stadion i svet je video šta se desilo, samo on nije i to mu nije prvi put. Ipak, to je fudbal i prošlo je. Gledao sam tu situaciju milijardu puta. Bilo je nemoguće da svira kontrafaul i meni žuti karton, a nisam bio u situaciji ni da pipnem loptu. Čak bi i u rvanju bio neki prekršaj", opisao je Tanjugu Mitrović situaciju u kojoj su ga zajednički oborili Stefan Lihštajner i Fabijen Šar, a Brih samo odmahnuo.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.