Tomić: Osvojili smo titulu, moramo i sledeće sezone

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Osvojili smo titulu, moramo i sledeće sezone

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da nema euforije posle osvojene titule jer trofeji iz ove treba da se ponove i sledeće sezone.

Crvena zvezda je u četvrtom meču finalne serije plej-ofa pobedila Partizan sa 76:75.

Tako su crveno-beli stigli di pete uzastopne titule prvaka države i 20. ukupno.

"Za slavlje je dovoljan samo jedan dan. Osvojili smo ABA i to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da uradimo opet sledeće godine. Tako je i sa Superkupom i sa domaćim prvenstvom. Samo je jedan dan dovoljan za proslavu, a sledeći da ponovo radimo. Nisam ja za euforiju. "Cilj je od početka sezone bila ABA liga, a osvojili smo i Superkup i ABA ligu i domaće prvenstvo, učinak nam je 100 odsto", rekao je Tomić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Dodao je da nije video snimak poslednjeg napada svog tima i koraka Bilija Berona. Partizan je uložio žalbu.

"Razmišljam onako kako sam od prvog dana. Ne bavim se suđenjem, to nije moj posao. Ja sam trener i samo to treba da radim. Nisam video snimak i ne mogu ništa da kažem", rekao je Tomić.

Nije želeo da govori o narednoj sezoni, uz reči da "sam Bog zna šta će se desiti", a da će na osnovu svog iskustva raditi "dan po dan pa dokle Zvezda dogura".

Čestitao je svojim igračima i svima u klubu.

"Svi igrači su verovali u pobedu, nisu pali ni psihički ni fizički. Postoji ljubav i od domaćih i stranih igrača, a na kraju dođe uspeh. Partizan je vodio, a nije nam pala borbenost. Igrači su verovali da mogu da dobiju. Imali smo mnogo problema na poziciji pet, čestitam posebno Davidovcu jer je igrao na četiri pozicije, izneo je veliki teret. Svako je imao svoj doprinos", rekao je Tomić.

Trener Zvezde je kritikovao uslove u hali "Aleksandar Nikolić" tokom cele finalne serije, ali je dodao da je tako kako jeste i da "mora da se igra, nema druge".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRENER ZVEZDE NEĆE EUFORIJU: Evo kako je Milan Tomić prokomentarisao odluku da Beronov koš za titulu bude priznat (VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Jun.2019

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da nema euforije posle osvojene titule jer trofeji iz ove treba da se ponove i sledeće sezone.

Nastavak na Kurir...

Zvezda sa navijačima proslavila titulu na Malom Kalemgdanu

Izvor: RTS, 18.Jun.2019, 08:24

Košarkaši Crvene zvezde proslavili su titulu šampiona Srbije sa navijačima na Malom Kalemagdanu.  . Uz navijačke pesme, vatromet, baklje i petarde, crveno-beli proslavili su petu titulu nizu, a ukupno 20. u istoriji kluba...Kapiten...

Nastavak na RTS...

Zvezdin letnji plan, ko ostaje od stranaca, ko je najbliži odlasku?

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2019

Crveno-beli su uspešno završili sezonu, od danas su na zasluženom odmoru, ali uskoro sledi veliki posao oko formiranja evroligaške ekipe...Trener Milan Tomić je ove sezone sa Crvenom zvezdom odradio veliki posao, pre svega u ABA ligi, kroz koju je izboren povratak u Evroligu, a šlag na tortu bila...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.