Tomić: Limož je tim brzih atleta

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Limož je tim brzih atleta

Crvena zvezda u sredu (20 časova) dočekuje francusku ekipu u prvom kolu drugog kruga Evrokupa.

Pretposlednjeg dana 2018. Zvezda je načinila dobru uvertiru za nova iskušenja u evropskoj konkurenciji. Savladala je kod kuće Budućnost (86:72) pa je i posle 13. kola jedini tim sa svim pobedama u ABA ligi.

O prvom protivniku u Top 16 Evrokupa, gde su "crveno-beli" u grupi i sa španskim prvoligašima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Unikahom i Valensijom, trener Milan Tomić kaže:

- Igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od šest pobeda, četiri u prvenstvu i  dve u Evrokupu posle promene trenera. Igraju brzo s mnogo kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga mogu da računam.

- Moramo da odigramo dobro protiv Limoža zato što je to prva utakmica u novoj godini kojom otvaramo Top 16 fazu Evrokupa, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih ih da nas podrže i ispune halu kao protiv Budućnosti jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju - rekao je jedna od Zvezdinih uzdanica Stratos Perperoglu.

Kapiten Branko Lazić ukazuje da su svi rivali u grupi jaki timovi.

- Teška grupa u Top 16 i svakako nijedna utakmica neće biti laka. Igrali smo već sa francuskim ekipama. U pitanju je jedna dobra atletska ekipa i sigurno da će želeti da pokažu da nisu slučajno u Top 16. Ipak, mi želimo da pred našim navijačima odigramo još jednu dobru utakmicu i startujemo dobrim rezultatom.

Dejan Davidovac smatra da je grupa u kojoj je Zvezda najteža u drugom delu.

- Utakmica protiv Budućnosti je bio pravi test za nasi za start Evrokupa. Limož je sigurno dobra ekipa čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi Evrokupa. Oni su tipična francuska ekipa koja igra dosta u tranziciji, atletski jaki.  Imali smo već prilike da se susretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16, ali bićemo spremni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.