Terzić i Mrkela otkrili, kako će izgledati Zvezdin prelazni rok?

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 11:09

Terzić i Mrkela otkrili, kako će izgledati Zvezdin prelazni rok?

"Crveno-beli" bi da naprave konkurentan tim.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je u intervjuu za Informer o planovima "crveno-belih" kada su u pitanju pojačanja za narednu sezonu.

Pojavila se se mnoga imena poput Ogenija Onazija, Bastosa, Brisa Đa Đeđea, Tima Matavža, Miloša Ninkovića...

"Da ne komentarišem sad pojedinačno imena, ali trenutno nemamo u planu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dovodimo bilo koga od njih. U prethodnih godinu dana Crvena zvezda je skautirala 200 igrača, ali Bastos i Miloš Ninković nisu bili među njima. Bastos je kvalitetan defanzivac i Zvezdi bi dobro došao, ali tu mogućnost nismo razmatrali. Imamo četiri štopera na koja računamo i dok su oni u klubu, petog nećemo dovoditi. Ninkovića nismo nikad ni pomenuli", otkrio je Mrkela.

Prelazni rok u Srbiji traje do 5. oktobra.

"Da bi neko došao, mora najpre neko i da ode. Nije vreme za gomilanje igrača, jer je zbog situacije sa koronavirusom neizvesno i kad će početi liga i šta će se sve igrati. Moramo najpre malo da rasteretimo igrački kadar. Ne mogu sa stopostotnom sigurnošću da tvrdim da neće niko doći ako ne bude odlazaka, da ne bude posle da sam slagao. Ipak, primarni cilj nam je da nekog prodamo, pa onda da razmišljamo o pojačanjima."

Izvor iz kluba navodi da je Onazi veoma blizu potpisa sa Zvezdom.

"Onazija Stanković zna još iz Lacija i dopada mu se, tako da bi njega voleo u timu. Crveno-belima je ponuđen i Đeđe iz Kajzerispora, Robert Prosinečki ga je trenirao. Ipak, čini se da se stručnom štabu na toj poziciji više dopada Onazi. Trenutno su za Zvezdu najinteresantniji igrači koji su slobodni i za koje ne mora plaćati obeštećenje. Tek tamo u septembru, kad situacija sa koronavirusom i fudbalskim takmičenjima bude malo jasnija, biće mogući ozbiljniji transferi. Moramo i da ograničimo broj stranaca. Više bismo voleli da na pozicijama štopera igraju domaći igrači. Cilj je da u klubu bude maksimalno pet stranih igrača", tvrdi izvor.

Što se napadača tiče, generalni direktor Zvezdan Terzić kazao je će biti novajlija samo u slučaju da odu Boaći ili Pavkov.

"Zvezdin stil je da ne govori o imenima kad pričamo o pojačanjima. U ovom momentu nemamo potrebu za nekim novim, jer imamo Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, Tomanea i Nikolu Krstovića. Realno je da odu Boaći ili Pavkov, došlo je do zasićenja, potrebna nam je sveža krv. Naša skauting služba ima spisak potencijalnih špiceva", rekao je Terzić.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.