Tajna Zvezdinog uspeha je u poverenju

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna Zvezdinog uspeha je u poverenju

Iz godine u godinu, on ispisuje nove stranice blistave istorije srpskog klupskog fudbala. Njegova filozofija igre donosi rezultate, a ključna reč koja opisuje uspehe Crvene zvezde je poverenje.
"Moji igrači svi zaslužuju da igraju, videli ste danas i Njegoša Petrovića, jednog mladog igrača koji je do juče igrao u Radu, videli ste danas kako je on to danas odradio na najbolji mogući način. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulić takođe. Ja imam poverenje u moje igrače i oni me do sada nikada nisu izneverili", rekao je Vladan Milojević, trener Crvene zvezde na sinoćnoj konferenciji za štampu posle velike pobede nad Olimpijakosom.

Crvna zvezda je u dosadašnjem delu sezone već odigrača 19 mečeva u svim takmičenjima, a odlučujući dueli u Ligi šampiona su tek pred njima. Otežavajuća okolnost za crvno-bele je i to što se ekipa faktički formirala tokom najvažnijih susreta u iscrpljujućim kvalifikacijama, usled dolazaka novih igrača, međutim sve to nije uticalo na neverovatne rezultate. Protiv Olimpijakosa se videla ogromna želja i požrtvovanost kod najiskusnijih, Marina, Milunovića, Boaćija, ali i kod onih najmlađih igrača, poput Miloša Vulića i Njegoša Petrovića, momaka koji predstavljaju budućnost Crvene zvezde.
"Crvena zvezda je mnogo uradila, i za zemlju Srbiju i za ovaj narod, i za naše navijače. I mi ćemo da igramo za nas. Hoćete da vam kažem šta sam im rekao na poluvremenu. E to sam im rekao", dodaje Milojević.
Jasno je bilo nakon odlučujućih duela sa Kopenhagenom i Jang Bojsom da će doći i do određenog pada u igri Crvene zvezde. Zvezdin trener preuzeo je odgovornost za dva uzastopna poraza od Bajerna i Partizana, međutim ogroman pritisak javnosti, doneo je i određene probleme u samom timu.
"Uglavnom se stvorilo kod igrača, posle svega ovoga što su uradili, toliko mnogo omalovažavanja. Ja ne znam iz kog razloga, zašto se sve to izdešavalo, sad ćete mi vi reći da je sve to normalo, ja kažem da nije normalno, ali desio se veliki pritisak. Ja ih znam, i vidim ih na treningu, oni su jedno, kad dođe utakmica nešto sasvim drugo. Zato nemamo taj kontinuitet u igri, uvukao se neki strah u njih, kao da ništa nisu ni uradili", ističe terner crveno-belih.
Ipak, fudbaleri Crvene zvezde su dokazali da kod njih nema straha i da ih krasi velika odlučnost. Kao što je i sam Milojević rekao - on veruje svojim igračima i rezultati su apsolutno na njegovoj strani.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.