Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 12:56

Superliga: Zvezda i Radnički jure majstoricu, Šabac i Novi Beograd pred plasmanom u finale

Danas na programu druge utakmice polufinalne serije

Prve utakmice polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije izbacile su u prvi plan vaterpoliste Šapca i Novog Beograda. Sastav koji predvodi Vladimir Vujasinović treći put je ove sezone nadigrao Crvenu zvezdu i približio se finalu, a Šabac je na startu serije napravio brejk u Kragujevcu i na svom bazenu može da overi plasman u finale.

Prvi će u bazen uskočiti vaterpolisti Šapca i Radničkog, utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u gradu na Savi igra se od 18.00, dok je večernji termin od 20.00 rezervisan za dvoboj Crvene zvezde i Novog Beograda na Dorćolu.

Crvena zvezda ni iz četvrtog pokušaja nije pronašla pobedničku formulu za Novi Beograd. Gradski rival je prilično lako stigao do trijumfa, slavili su Vujasinovićevi izabranici sa 12:6. Draško Gogov i Marko Avramović izneli su najveći teret, povukli su protiv crveno-belih i napravili razliku. Gogov se tri puta upisao na semaforu, dok je lampica pored imena Marka Avramovića zatreperila jedna put manje.

18.15: (2,00) Čelsi (3,40) Lester (3,90)

Uštopovao je Novi Beograd najkvalitetnije igrače Crvene zvezde. Zaustavljanjem Gavrila Subotića i Veljka Tankosića, neutralisani su najbolji strelci crveno-belih. Samo po jednom su Tankosić i Subotić pronašli put do gola Novog Beograda, što je daleko ispod njihovog ovosezonskog proseka. Aleksandar Filipović nije mogao da bude zadovoljan igrom svojih momaka, a jedini raspoložen za igru bio je Petar Smiljević, koji je postigao tri gola. Moraće Zvezda znatno bolje u revanšu kako bi produžila seriju i uvela je u majstoricu, koja bi se igrala 19. maja.

Radnički je odigrao daleko ispod očekivanja protiv aktuelnog šampiona. Evidentno je bilo i pred početak plej-ofa da su Šapčani drastično podigli formu i tempirali je za najvažnije utakmice u sezoni. Tim Anta Vasovića je trijumfom u Kragujevcu rezultatom 8:7 napravio krupan korak ka finalu i odbrani trofeja, koji su Delfini osvojili još 2019. godine, a vladavina je produžena jer prvenstvo Srbije prošle godine nije završeno zbog pandemije virusa korona.

Osvajač Jadranske lige najavio je uoči početka plej-ofa da puca na trofej i da je kruna u Srbiji primarni cilj za Radnički. Ali, Kragujevčani nisu bili ni nalik onom timu koji je bio izrazito dominantan u Srbiji i regionu, a takođe je pružao odlične partije i u Kupu Evrope. Odigrao je Radnički ispod svakog nivoa u prvom meču polufinala, pa će morati da se vadi na strani.

Zatajile su udarne napadačke igle Stevanovićevog tima. Strahinja Rašović i Aleksa Ukropina su postigli po gol, a na drugoj strani je briljirao Srđan Vuksanović. Nisu vaterpolisti Radničkog imali rešenje za Vuksanovića, koji je mrežu Kragujevčana zatresao četiri puta. I pored toga što Ognjen Stojanović nije imao svoj dan, Šabac je trijumfovao, ponajviše zbog sjajne timske igre, ali i velikih oscilacija u prvom i poslednjem kvartalu Kragujevčana.

Utisak je da su oni od kojih se najviše očekivalo zakazali, municija nije potrošena i većinski je sačuvana za meč na gradskom bazenu u Šapcu. Pred gostovanje u gradu na Savi, Strahinja Rašović ističe da su se on i saigrači pokazali u lošem svetlu, da u igri Radničkog apsolutno ništa nije valjalo i da takav pristup ne sme da se ponovi. U suprotnom, Radnički bi u Šapcu mogao da završi sezonu.

“Analizirali smo sve loše stvari iz prve utakmice, pošto u našoj igri ničeg dobrog nije bilo. Videli smo šta smo radili i gde smo grešili i nastojimo da sve to ispravimo. Posle serije dobrih rezultata ponovila nam se loša utakmica, baš kao što je to bio slučaj protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije. Problem je bio u nama samima i našem pristupu igri. Nema vremena za kukanje, potrudićemo se da se podignemo što pre i pokažemo koliko vredimo kada je teško i da sa pravom gajimo šampionske ambicije”, rekao je Strahinja Rašović za klupski sajt.

Radnički je u Superligi Srbije doživeo tek drugi poraz u tekućoj sezoni, a Strahinji Rašoviću kristalno je jasno šta njega i saigrače čeka u Šapcu. Neće nimalo lako biti vratiti seriju u Kragujevac i izboriti majstoricu, a da bi do toga došlo, pristup Kragujevčana mora biti dijametralno suprotan u odnosu na prvi meč polufinalne serije.

“Očekujem izuzetno tešku utakmicu, pravu polufinalnu, sa puno naboja, energije, kontakta i svega što prati ovakve duele. Što se tiče nas, sigurno je da će naša igra biti potpuno drugačija, jer ne dozvoljavamo sebi pristup kao u Kragujevcu. Fokus je na nama i našoj igri, iako je blaga prednost na njihovoj strani, jer su nas pobedili na našem bazenu i imaju priliku da kod kuće izbore plasman u finale. Na nama je da seriju vratimo u Kragujevac”, zaključio je najbolji strelac Radničkog.

SUPERLIGA SRBIJE - POLUFINALE (DRUGI MEČ)

Subota

18.00: Šabac - Radnički Kragujevac

20.00: Crvena zvezda - Novi Beograd

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.