Sud ponovo smanjio kazne huliganima

Izvor: B92, 04.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud ponovo smanjio kazne huliganima

Beograd -- Presudom Apelacionog suda navijačima Crvene zvezde Veliboru Dunjiću i Urošu Avramoviću smanjene su kazne na po četiri godine i dva meseca zatvora.

Marko Ljubičić je oslobođen svih optužbi.

Tom presudom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, preinačena je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu i u pogledu kvalifikacije krivičnog dela i u pogledu visine izrečenih kazni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dunjić, koji je jedan od vođa navijača "Belgrejd bojsa" i Avramović bili su osuđeni 7. juna prošle godine po drugi put osuđeni na po sedam godina i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Ljubičić bio osuđen na godinu i pet meseci zatvora zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Prvu presudu, kojom su bili osuđeni na iste kazne zatvora, Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje, a najnovija odluka je pravosnažna i ne može se više napadati redovnim pravnim lekovima.

Apelacioni sud smatra da su Dunjić i Avramović krivi jer su 14. aprila 2008. godine na splavu "Kalipso" sa umišljajem ali bez namere da liše života, napali Čogurića nanevši mu povredu opasnu po život, a još jednom oštećenom naneli laku telesnu povredu.

Apalcioni sud, tvrdi da oni nisu pokušali da ubiju Čogurića već da su hteli da mu nanesu teške telesne povrede sa direktnim umišljajem.

S obzirom da je prvostepena presuda preinačena u pogledu pravne kvalifikacije dela, Dunjić i Avramović su osuđeni na jedinstvene kazne zatvora od po četiri godine i dva meseca.

Što se tiče Ljubičića prvostepena presuda je preinačena imajući u vidu da u optužnici koja nije razumljiva nisu konkretizovane radnje za koje se tereti, a na šta je ukazao i postupajući zamenik Apelacionog javnog tužioca, naveo je sud.

Podsećamo da je Apelacioni sud 25. marta prepolovio kazne Bojanu Hrvatinu, optuženom za teško ubistvo navijača FK Voždovac 2005. na 15 godina zatvora dok je ostalim saučesnicima u potpunosti ukinuo kazne.

Isti sud je 26. januara odlučio da prepolovi kazne osuđenima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.